havadurum

Başkan Gökhan "Ülke kaynakları acil ihtiyaçlar için kullanılmalı"

1252

 AKP tarafından yapılmak istenen ‘Kanal İstanbul’ projesi tepki toplamış, binlerce vatandaş ülkenin dört bir yanında projenin iptal için dilekçe vermişti. Kanal İstanbul tartışmaları gündemdeki yerini korurken, Kanal İstanbul projesi ÇED raporunda bir ayrıntı dikkat çekmiş, ÇED raporunda ‘Kanal İstanbul’ dışında `Kanal Çanakkale` açılmasının önerildiği belirtilmişti. İstanbul için kanal projesi tartışmaları sürerken, Çanakkale’ye açılması planlanan kanal projesi ülke gündeminde yerini aldı. Çanakkale Belediye Başkan Ülgür Gökhan, Çanakkale’ye kanal açılması projesi ile ilgili görüşlerini gazetemiz Çanakkale OLAY’a değerlendirdi. Çanakkale’de kanal projesine ihtiyaç olmadığını belirten Başkan Gökhan, böyle bir projenin anlamsız ve gereksiz olduğu yorumunda bulundu. Ülkenin kaynaklarının acil ihtiyaçlara harcanması gerektiğini belirten Başkan Gökhan, üretimi ön plana çıkartacak ve vatandaşlara iş olanağı sağlayacak projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

“Böyle bir projeye ihtiyaç yok”

Çanakkale’de kanal projesine ihtiyaç olmadığını belirten Başkan Gökhan; “Bir ihtiyaç olsa elbette ki yapılabilir. Ancak Çanakkale Boğazı’nda herhangi bir sıkıntı yok. Çanakkale Boğazı’na alternatif herhangi bir ihtiyaç da yok. Oradan Saroz’a çıkılacakta ne olacak? Bir şey değişmeyecek. Tam tersine bu yolu uzatacak. Çünkü Çanakkale Boğazı’na çıkan, Bozcaada’nın sağından Yunanistan’a soluna da saparsan Saroz’a çıkacaksın buradan geçmek ne işe yarayacak. Saçma bir proje. Zaten bunu gündeme getirmiyorlar. Sadece bir raporun içerisinde varmış. Çok anlamsız ve gereksiz” dedi.
  
“Ülke kaynakları öncelikli ihtiyaçlara harcanmalı” 
Başkan Gökhan; “Ülkenin şimdi kaynaklarını acil ihtiyaçlara harcaması lazım. Şu anda Çan’dan geliyorum Kirazlı’dan geçtik. Burada bir zamanlar Kirazlı Bölge Yatılı Okulu vardı. O okul şu anda pejmürde durumda. Yüzlerce dönümde arazisi var. Okulun bütün sınıflarını hayvan damına çevirmişler. Köylümüzde iş arıyor. Oraya, bir hayvan besiciliği, süt besiciliği, peynir besiciliği… yapılabilir. Hem üretim hem de oradaki insanlara iş olanağı sağlanabilir. Bunlar atıl duruyor. Acil olanlar bunlar. Yeni bir kanal açacaksınız da ne olacak. Onun için bunlar hep gündemi değiştirmek için ortaya atılan konular. ‘Cambaza bak’ vardır ya. Yankesici bir şey çalacağı zaman numara yapar. ‘Sen cambaza bakarken arka cebinden cüzdan gider’. Bunlarında yaptığı bu, ‘cambaza bak.’ Bizde diyoruz ki, ‘cambaza bakmayalım gel buraya doğru düzgün yatırım yapacak işlere bakalım” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş