havadurum

Biga'da "deve güreşi' heyecanı

525

 Biga Belediye Başkanı İsmail Işık’ın destekleriyle, bu yıl 3`üncüsü gerçekleştirilen Biga Belediyesi Deve Güreşleri, Cumartesi günü yürüyüş kortejiyle başladı. Develerle birlikte gerçekleşen şehir turu sokaklarda renkli görüntülere sahne oldu. Yürüyüşün ardından Biga Belediye Meydanı`nda 18 devenin katılımıyla Deve Güzellik Yarışması düzenlendi.

Jüri kararıyla yarışmanın sonucu şu şekilde oluştu: Bayramiç`ten Habibe abla Efe Can isimli devesiyle toplamda 62 puan toplayarak birinci oldu. Armutlu`dan Efsane Yağız Efe 60 puanla ikinci seçildi. Çan’dan ve Burhaniye`den Ortakların Son Yeniçeri ve Bodrum`dan Ömrüm Bıçak 58 puan toplayarak üçüncülüğü paylaştılar. Birinci seçilen deve güzelinin sahibine ödülünü Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, İkinci seçilen deve güzelinin sahibine Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş ödülünü takdim etti. Üçüncülüğü paylaşan deve güzellerinin sahiplerine ise ödüllerini Biga Belediyesi Meclis Üyesi ve Biga Kent Konseyi Başkanı Sedat Şahin ile Biga Belediyesi Meclis Üyesi Recai Cesur takdim etti. Ödül takdimi sırasında konuşan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; "Bu yıl üçüncüsünü düzenlemiş olduğumuz deve güreşleri, Türkiye Deve güreşleri takviminde yerini almış durumda. Yaptığımız etkinliğin bu denli başarı getirmesi bizi gerçekten mutlu ediyor. Türkiye’nin en büyük şampiyonlarının güreşeceği etkinliğimize tüm Bigalı hemşehrilerimi bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Deve güreşine yoğun ilgi
Pazar günü (dün) gerçekleştirilen deve güreşi ise yoğun ilgi gördü. Biga Belediye Başkanı İsmail Işık’ın yanı sıra, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan ile çok sayıda yurttaş katıldı. Güreşler, sadece Bigalılardan değil, çevre il ve ilçelerden de büyük ilgi gördü. (Şenol Güven)
Paylaş