havadurum

CHP'li Başkanlar "Sevgi dili ve umut kazandı"

1033

 

 31 Mart seçimlerinin ardından iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık yarışını CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun yüzde 54’lük bir tarihi oy oranı ile kazanmasının ardından, CHP Çanakkale merkez, ilçe ve belde Belediye Başkanları görüşlerini aktardılar.  CHP Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ında yer aldığı ilçe ve belde Belediye Başkanları 3 gün boyunca İstanbul’da seçim çalışması yürütmüşlerdi. Başkanlar aynı zamanda CHP ilçe ve belde örgütleri ile birlikte yaptıkları çalışmalarla İstanbullu seçmenlerin oy kullanmaları için çalışmalarda bulunmuş, binlerce İstanbullu seçmenin oylarını kullanmasına katkı sağlamışlardı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;  “Tüm karalama ve yalanlara İstanbullu cevabını bir kez daha ve daha ağır bir sonuçla verdi” açıklamasında bulunurken, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan gazetemiz Çanakkale OLAY’a yaptığı açıklamada; “İstanbul halkı emek gaspını görerek, İmamoğlu’na hakkını yeniden fazlasıyla teslim etti” dedi. Çan Belediye Başkanı Bülent Öz; “Güzele ve umuda duyulan inanç ile yine ve yeniden millet kazandı” ifadelerini kullanırken, Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar ise; “İstanbul`da hak, hukuk ve adalet yerini buldu, her şey çok güzel oldu” dedi. Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz’da; “Sevgi kazandı, her şey çok güzel oldu...” şeklinde düşüncelerini sosyal medya hesabında dile getirdi.

 

“İstanbul halkı cevabını ağır bir sonuçla verdi”

İstanbul halkının cevabını sandıkta verdiğini belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Tüm karalama ve yalanlara İstanbullu cevabını bir kez daha ve daha ağır bir sonuçla verdi. İstanbul`a sosyal demokrat belediyecilik anlayışını getirecek olan Ekrem İmamoğlu`nu ve tüm İstanbulluları bize yaşattıkları mutluluk için yürekten tebrik ediyorum. Her şey çok güzel oldu” dedi.
 
“İstanbul halkı İmamoğlu’na hakkını teslim etti”
İmamoğlu’na hakkının yeniden teslim edildiğini ifade eden Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan; “Ekrem İmamoğlu’nun hakkı 6 Mayıs’ta gasp edildi. İmamoğlu’nun gasp edilen haklarının geri alınması anlamında CHP örgütü ve bileşenleri olarak İmamoğlu’nun yanında yer aldık. CHP’li Belediye Başkanları, Milletvekilleri, hep beraber İstanbul’da görev üstlendik. Bölgede 3 gün boyunca çalışarak çorbada bir tuzumuz olsun istedik ve İstanbul halkıda bu emek gaspını görerek, İmamoğlu’na hakkını yeniden fazlasıyla teslim etti. Uzun yıllar sonra yüzde 54’lük bir oy oranı ile ve büyük bir fark ile Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan isim oldu. Kendisini ve İstanbul’u, ülkemizi kutluyorum: Sonuçlarının ülkemize ve İstanbul’a hayırlı olsun diyorum: Şimdi umuttan ve emekten ya da bir ülkeyi, eşitlik, bağımsızlık, laiklik ve kardeşlik temelleri üzerinden yeniden kurma zamanı. Artık tüm bileşenler bir araya gelecek ve bu saydığım değerler için mücadele edecektir. Artık ülkemizde her şey açık güzel olacak diyorum” dedi.
  
“Güzele ve umuda duyulan inanç ile yeniden millet kazandı”
Yarınlara olan inancın kazandığını belirten Çan Belediye Başkanı Bülent Öz; “Güzele ve umuda duyulan inanç ile yine ve yeniden millet kazandı. 31 Mart seçimleri kazanılmıştı ama kazanılan hak elimizden alınmıştı. Şükür ki, İstanbullu hemşerilerimiz o hakkı iade etti. Bir çocuğun yüreğinde şekillenen ve sloganlaşan umut kazandı.  ‘Herşey çok güzel olacak’a ve yarınlara olan inanç kazandı. Ayrıştırma değil, bir orman gibi kardeşçesine yaşamak duygusu kazandı. Kız Kulesi, Galata, Sultanahmet, Ayasofya, güzelim boğaz velhasıl İstanbul kazandı.  Ne mutlu ki üzerine toprak atılmaya çalışılan demokrasi kazandı. Türkiye kazandı. Güzellikle yol alan ve artık İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sayın Ekrem İmamoğlu’nu ve tüm İstanbulluları tebrik ediyorum. Sonuçların ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
“Hak hukuk yerini buldu”
Hak ve hukukun yerini bulduğunu ifade eden Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar; “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır. İstanbul`da hak, hukuk ve adalet yerini buldu, her şey çok güzel oldu. Teşekkürler İstanbul, tebrikler Ekrem başkanım. Karar Milletin. Halkın iradesi karşısında hiç bir güç duramaz! Her şey çok güzel olacak demiştik ve her şey çok güzel oldu. Gelibolu`da İstanbul`daki demokrasi destanını coşku ile kutluyoruz” dedi.
 
 
“Sevgi kazandı, her şey güzel oldu”
Umutlarını hiç yitirmediklerini belirten Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz; “Sevgi kazandı, her şey çok güzel oldu... Umudun, şerefin, doğruluğun; hak, hukuk ve adaletin galip geleceğine olan inancımızı bir saniye bile kaybetmedik. Adamızın sahilleri, sokakları bugünden sonra içleri umut ve iyilik dolu İstanbullu misafirlerimiz için kollarını açtı bekliyor... Kalbimi, ruhumu verdiğim Cumhuriyet Halk Partisi’nin verdiği görevle; Bağcılar’da, Bakırköy’de, Kartal’da, Sarıyer’de beraber olduğumuz CHP’nin ilçe örgütlerine ve İlçe Başkanlarımıza, Saygıdeğer Bakırköy, Kartal ve Sarıyer Belediye Başkanlarımıza; Bizleri işyerlerine, sivil toplum kuruluşu toplantılarına, piknik organizasyonlarına, açılışlarına kabul eden İstanbullu vatandaşlarımıza; Bağcılar’da “Bak evladım ben parti bilmem ama bu çocuğa haksızlık yapıldı’ diye elimi tutan eli öpülesi teyzeme; ‘Kul hakkı’ yenmesine müsaade etmeyen her partiden, her görüşten, her inançtan demokrasi sevdalısı tüm halkımıza sonsuz teşekkür ederim. Döktüğümüz her damla tere değdi” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş