havadurum

CHP'li Güler: "Ömercioğlu algı yönetimi yaratmaya çalışıyor"

1115

 Çanakkale Belediye Meclisi CHP’li Grup Başkanvekili Av. Adnan Güler, CHP’li Meclis Üyeleri ile birlikte, AKP Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu’nun belediyeye ve kendilerine yönelik açıklamalarına cevap verdi.  CHP İl Binası’nda yapılan açıklamaya, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ve CHP Meclis Üyeleri de katıldı. Güler’in açıklamasından önce İl Başkanı Güneşhan, konuşma yaptı.  Konuşmasında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun AKP iktidarını tedirgin ettiğini dile getiren Güneşhan; “Biliyorsunuz son zamanlarda Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı yönelik özellikle AKP tarafından ciddi saldırılar söz konusu. Bu şunu gösteriyor, artık CHP’nin ayak sesleri güçlü bir şekilde hissediliyor ve CHP’den korkmaya başladılar. Hangi konuyu ele alacaklarını bilmiyorlar. Ele aldıkları konu ve eleştiri getirdikleri konuların hiç birinin aslı astarı yok. Yapılan açıklamalar, tamamen gündemi değiştirme, gündemi saptırmak amaçlı yapılan açıklamalardır. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun seçilmesi ile birlikte bir karalama kampanyası başlatıldı. Canan hanımın seçilmesi iktidar tarafını haliyle tedirgin etti çünkü artık İstanbul’da, Çanakkale’de kaybedeceklerini anladılar. Bununla birlikte bu karalama kampanyası çerçevesinde hem Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan hem de Milletvekilimiz Muharrem Erkek’in adını da kullandılar. Maalesef Çanakkale’de de Belediye başkanımıza karşı belediye çalışmalarımız ile ilgili bir sürü aslı astarı olmayan, gerçeği yansıtmayan suçlamalarda bulunuldu” dedi.


“İşiniz gücünüz, algı yönetimi ile siyaset yapmak”
CHP’li Adnan Güler ise; “Geçtiğimiz günlerde AKP Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu, bir basın açıklamasıyla Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan’ı ve partimizi, her zaman yaptıkları gibi yine haksız ve aslı astarı olmayan iddialar ile suçladı. Aslında bu, bugün yapılan ama geçmişte de sık sık yaptıkları gibi tamamen bir algı operasyonudur. Gerçekleri çarpıtarak, siyasi taraftarlarına mesaj verme çabalarıdır. Ancak bu nafile çabalar, gerçeklere dayanmadığı için, tamamen gerçekleri çarpıtarak algı yapmak için her seferinde boş bir çabadan öteye maalesef geçememektedir. Öncelikle hatırlatmak isterim bizim partimiz, hiç kimseye imtiyaz sunmaz, rant dağıtmaz. Onlar, bizleri kendileriyle karıştırıyorlar. İstanbul’da, Ankara’da ve başka illerde onların rant için yaptıkları herkesin malumunda. Sayın Ömercioğlu’na soruyorum, siz değil misiniz İstanbul’u betonlaştırdık diye itirafta bulunan ama sorumluluğunu da kabul etmeyen? Siz değil misiniz Ankara’da parsel parsel arsaları FETO mensuplarının, FETO örgütünün hizmetine sunan? Bu sırada Çanakkale’de partimize ve özellikle Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan’a karşı haksız saldırılarla algı yönetimi yaratıp kendinizin yıllardır başka illerde yaptığınız imar rantlarınızı yandaşlara ve hatta terör örgütüne parsel parsel verdiğiniz arsaları, unutturmaya çalışıyorsunuz. İşiniz gücünüz algı yönetimi ile siyaset yapmak” dedi.
 
“Kimin baskı yaptığı, çok açık bir şekilde ortadadır”
Güler, Çanakkale halkının her zaman doğrudan, dürüstten yana olduğunu vurguladı. Güler; “Başkan meclise baskı yapmış, böyle bir karar çıkmış. Bunu nereden çıkardılar acaba soruyorum. Bizim partimizde meclis üyeleri kendi hür iradeleri ile karar verirler. Nitekim mecliste söz konusu oylamada iki CHP’li arkadaşımız ret oyu vermiştir. İmar komisyonunda alınan kararda ise AKP’li üye kabul oyu vermiştir. Yani imar komisyonunda yapılan bu işin doğru olduğunu kendi oylarıyla deklare etmiştir. AKP grubu önce kendi oylarıyla kabul etmiştir, fakat sonra ne olduysa siyasi kaygılar ile meclisteki oylamada ret oyu vermişlerdir bu karara da saygı duyuyoruz. Bu komisyonda yer alan AKP’li üye komisyonda kabul oyu verdikten sonra baskılarla mecliste çekimser oy vermek zorunda kalmıştır. Ve biz biliyoruz birebir söylemlerimizde bazı AKP’li üyelerinde aslında kabul oyu vermek istedikleri fakat partilerinden gelen baskılarla kabul oyu veremediklerini çok net biliyoruz. Dolayısıyla kimin baskı yaptığı çok açık bir şekilde ortadadır. Çanakkale’nin bilgili, aklıselim insanları yıllardır farklı konularda yürütülen bu algı operasyonlarını çok iyi biliyorlar. Her seçimde doğrudan, dürüstten, başarıdan, barıştan, özgürlükten yana Çanakkale halkı tercihini kullanıyor. Son yerel seçimlerde de biliyorsunuz merkezde yüzde 55 oyla CHP Başkanı seçildi ve oy aldı. Yine referandumda merkezde yüzde 72 oyla Çanakkale’de destek söz konusu oldu. Çanakkale halkı he zaman doğrudan, dürüstten ve barıştan yana tavrını koyuyor” dedi.
 (Eren Aşnaz)
Paylaş