havadurum

CHP'nin Çanakkale ekibi TBMM grup toplantısına katıldı

793

 CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ve İlçe Başkanları CHP Grup Toplantısına katıldılar. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında yaptığı konuşmayı takip eden Başkanlar, Kılıçdaroğlu’nun 24 Haziran erken seçimleri ile ilgili sözlerinin önemli olduğunu belirttiler. Grup Toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu seçmenlerine 24 Haziran’a ilişkin uyarılarda bulundu. Kılıçdaroğlu aynı zamanda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’ye yönelik tezek benzetmesine cevap vererek; "Testinin içinde ne varsa ağızdan o dökülür..." dedi. 

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında 24 Haziran seçimleriyle ilgili sosyal medyada dolaşan üç soruyu gündeme getirerek; "Her vatandaş sandığa giderken kendine bu üç soruyu sorsun ve oyunu öyle kullansın. Birinci soru: Eğer Türkiye`de her şey yolundaysa neden erken seçim yapıyoruz? Doğru soru. İki: İşler yolunda değilse neden tekrar aynı kişiyi Cumhurbaşkanı seçiyoruz? Üç: Eğer ülkeyi kurtaracak Erdoğan ise ülkeyi bu hale getiren kim? Üç soruyu bütün vatandaşlarımın vicdanına havale ediyorum” dedi.
 
“Güneydoğuda tezek kullanırlar”
Erdoğan`ın tezek benzetmesi hakkında ise "Diline hakim olmak önemlidir. Fiilen devleti yönetenler dillerine dikkat etmek zorundadır. Dilinize hakim olamıyorsanız ülkeyi yönetemezsiniz. Bunları neden söyledim! Erdoğan geçen gün `CHP demek tezek demek` dedi. Arkadaşlar ısınmak için Güneydoğuda tezek kullanırlar. 2003 yılında iki öğretmen sınıfı tezekle ısıtırken yangın çıktı. Aysun ve Burçin öğretmenler öğrencileri kurtarmak için halatlarını kaybetti. Hiçbir kurumu doğrudan hedef alıp eleştirmedim. Ama yeri zamanı geldi kurumları eleştirdim. AKP`yi de eleştirdim ama ona oy verenleri eleştirmedim. Diyor ki atalarımız testinin içinde o varsa ağızından o dökülür..." dedi.        (Eren Aşnaz)
Paylaş