havadurum

CHP İl Başkanı Önder; "Kongre yerini tekrar görüşeceğiz"

856

 CHP İl Kongre yeri ve tarihi geçtiğimiz hafta İl Başkanı Nejat Önder tarafından açıklanmış, açıklamanın ardından Kongre yerinin Kolin Hotel olarak seçilmesi partiyi adeta ikiye bölerek, parti içinden ve dışından eleştirilere sebep olmuştu. İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Rıdvan Uz, karar sonrası, Genel Başkanlarının katıldığı bir programın engellenmek istendiğini hatırlatarak sosyal medya hesabından açıklama yapmış. Açıklamasında;  “Kolin otelde gerçekleştirdiğimiz daha doğrusu tüm art niyetli engellemelere rağmen Sayın İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener hanımefendinin cesur tavrı Çanakkale halkımızın dirayeti ve sağduyusu ile yapabildiğimiz programımız hala Türk milletinin ve Çanakkale’mizin hafızalarında yer almaya devam ederken, Çanakkale’mizin tek yürek olarak net tavır ile bu oteldeki programlarını iptal ettirmeleri unutulmamış ve Bir Çanakkale duruşu ortaya konmuş iken CHP’nin İl kongresini bu otelde yapıyor olması en hafif tabiriyle Çanakkale’yi yok sayması ve iktidarla saf tutması anlamı taşır. CHP bu yanlıştan derhal vaz geçmelidir” ifadelerine yer vermişti. 

 
“Vay halimize vay halinize”
CHP içerisinde yer alan çevre gönüllüleri de Kolin Hotel’in bünyesinde bulunan Kolin Gurubu’nun zeytinlik alanlarda yapılmak istenen termik santral çalışmalarına yer vererek eleştirilerde bulunmuşlardı. CHP üyesi ve aktif çevre gönüllüsü Aytekin Er, sosyal medya hesabından yaptığı eleştiride; "Çanakkale CHP İl Kongresini insanların rahat oturup izleyebilmesi için kahvehanelerde değil !!! Kapalı spor salonda yapılmasını öneriyorum hava soğuk dışarılarda üşüyoruz bilesiniz. NOT: CHP şu sıralar ülkede Adalet arayan Demokratik bir yapı sunarken Soma Yırca `da 6666 Zeytin Ağacına acımadan kıyan Kolin Oteli seçer ise ‘vay halimize vay halinize’ İnşallah kuşlar yanlış haber getirmiştir” ifadelerine yer verdi. 
 
“Tekrar görüşeceğiz”
CHP İ Başkanı Nejat Önder, eleştirilerle ilgili açıklamada bulundu. Seçim Kurulu’na yeri bildirdiklerini ifade eden Önder, Yönetim Kurulunu tekrar toplayarak net bir karar vereceklerini söyledi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş