havadurum

Çanakkale'de Spor

724

Vali  Orhan Tavlı’ya Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, Tesisler Şube Müdürü Dr. Firuz Erdil ve Şantiye Şefi Ozan Kalkan bilgi verdi. 

Tamamlandığında Türkiye’nin en büyük gençlik ve spor kamp merkezi olacak olan Çanakkale Gençlik ve Sporcu Kamp Eğitim Merkezinde, biri 200 diğeri 300 yatak kapasiteli olmak üzere iki adet konaklama yeri ve açık spor alanları olacak.
Haziran 2019 tarihinde bitirilmesi planlanan Gençlik ve Sporcu Kamp Eğitim Merkezi; yüzme havuzu, su sporları merkezi, sentetik futbol sahası, spor salonu ve antrenman sahalarıyla sporculara, gençlere ve Çanakkale halkına hizmet verecek.
 
 
Güreşçiler madalyalı
 Bandırma’nın kurtuluş yıl dönümü (17 Eylül) nedeniyle düzenlenen Yağlı Pehlivan Güreşlerinde ilimizi temsilen katılan Umurbey Belediyesi Güreş Kulübünün güreşçileri organizasyondan Çanakkale’ye madalyalarla dönmeyi başardılar. Bandırma’da yapılan yağlı pehlivan güreşlerinde Umurbey Belediyesi Güreş Kulübü’nden Erkan Mete büyük ortada 3’ncü oldu. Cafer Hami Çarkacı küçük ortada 1’nci ve  Emrah Yağız küçük ortada 3’ncü oldular. 
 
 
Okçular başarlı
Türkiye Okçuluk Federasyonunun 2018 Faaliyet programında yer alan Açık Hava Okçuluk Türkiye Şampiyonası’nda Çanakkale’yi Antalya’da temsil eden sporcular kupa ve madalyalarla döndüler. 
  Göksel Altıntaş Alican Tarıman, Göker Gür ve Sezer Çapkın Makaralı Yaylar Büyük Takım Erkek Kategorisinde Türkiye 3’ncüsü olarak ilimize kupa ve madalyalarla döndüler.. 
 
Maraton 14 Ekim’de
Bu yıl dördüncüsü koşulacak Turkcell Gelibolu Maratonu’nun koordinasyon toplantısı Truva Otel’de gerçekleştirildi.  Toplantıya Çanakkale Vali Yardımcısı Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz, Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp,  İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Sedat Bektaş ve kurum yetkilileri katıldı.
Çanakkale Vali Yardımcısı Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz başkanlığında gerçekleşen bilgilendirme toplantısında 14 Ekim 2018’de yapılacak maratonun organizasyonunu yürüten GTP Turizm temsilcileri Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik sunumda bulundu. Maratona ilişkin bilgiler verildi. 
 
 
Masa Tenisçiler  bekleneni verdi
Ankara’da Gerçekleştirilen Bedensel Engelliler Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası’nda Troia Tevfikiye Spor Kulübünün başarılı sporcusu Mithat Can Tekin Türkiye 2’ncisi olmayı başardı. 6.7 Klas grup müsabakalarında ise Boğazgücü Spor Kulübü sporcusu Hakan Şahin şampiyonadan Türkiye 3’ncüsü olarak dönmeyi başardı.   (Atilla Akın)
Paylaş