havadurum

Eren "Adayımızı ön seçimle belirleyeceğiz"

1007

 2019 Mart ayında yapılması planlanan Belediye Başkanlık seçimlerine kısa zaman kala, partilerin aday belirleme süreci de hız kazandı. CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, gazetemize yaptığı açıklamada, ilçelerde kendi takdirleri olursa ön seçim yapılabileceği, merkezlerde başkanların performanslarının Genel Merkez tarafından değerlendirilerek aday olup olmayacaklarına karar verileceğini belirtmişti. Aday belirleme yöntemi konusunda ilk açıklama CHP Ezine İlçe Örgütü’nden geldi. İlçe Yönetimi tarafından Belediye Başkanlığı ve meclis üyeliği adaylığının ön seçimle belirleneceği belirtildi. Yönetim tarafından yapılan açıklamada; “Belediye Başkanlığı ve İl Genel Meclisi üyeliği adaylıkları için 21 Ekim pazar günü bütün üyelerimizle ön seçim yapılacaktır. Adaylık şartları ve üye listesileri hakkında bilgi almak isteyen üyelerimizin 8 Ekim tarihine kadar İlçe Başkanlığımıza müracaatını önemle rica ederiz” denildi. CHP Ezine İlçe Başkanı Serdar Eren alınan kararla ilgili gazetemiz Çanakkale OLAY’a değerlendirmede bulundu. Yönetime gelirken aday belirleme konusunda ön seçim yapacakları açıklamasında bulunduklarını belirten Eren, tabanın sesini dinleyeceklerini ifade etti. Eren, diğer ilçelerde de ön seçim kararı alındığını ancak henüz seçim için tarih belirlenmediğini ifade etti. 

 
“Üyelerimize ön seçi sözü verdik”
Ezine İlçe Başkanlığı olarak yönetim kadrosuna seçilirken, üyelere belirlemeleri ön seçimle yapacakları sözünü verdiklerini ifade eden Eren; “2014 seçimlerinde bu tip bir metot uygulanmaması seçim kaybına sebep oldu. Üyenin tasvip etmediği bir il meclis ya da belediye meclisi vardı. Bu sebepten ötürü hem Belediye Başkanlığı’nı, hem de Belediye Meclis üyelerini kaybettik. Bu sebeple tabanımızın sesini dinledik ve arkadaşlarla görüştük. Belediye Başkanlığı seçiminde ön seçim,  arkadaşlarımız ve yönetimle CHP’yi değil, kitleyi temsil eden bir belediye meclisi oluşturmaya karar verdik. Bu planımızı İl Başkanımıza anlattık. Oda olumlu karşıladı. 21 Ekim’de İlçe Yönetimi olarak bütün üyelerimizin katılımı ile ön seçimi yapacağız” dedi.
 
“Demokratik bir yönetim olarak göreve geldik”
İl Başkanlığı ile yapılan toplantıda birçok ilçenin adaylarını ön seçimle belirleme kararı aldıklarını belirten Eren; “Bize, konuyla ilgili Genel Merkez’den herhangi bir yazılı belge gelmedi. İl Başkanımız bizi çağırdı ve ilçe örgütlerinin konuyla ilgili görüşlerini sordu. Her ilçe görüşünü aktardı. Benim ilçemin görüşü de bu yöndeydi. Çünkü biz, demokratik bir yönetim olarak göreve geldik. Partiyi yöneten üyelerimizin yönetim kadroları belirlenirken de söz sahibi olmaları görüşündeyiz. Bu sebepten dolayı Ezine İlçe Örgütü olarak ön seçim yapıyoruz. Diğer örgütlerinde aynı görüşte olduğu kanaati ortaya çıktı. O arkadaşlarda yakın zamanda tarihlerini açıklayacaklardır. Biz, Ekim ayında ön seçimi yapacağız. Seçime 5 ay kalıyor. Hatta geç bile kaldık diyebiliriz. Salı günü Bölge Toplantımız olacak. Toplantının ardından ilçe örgütleri kararlarını açıklayacaklar. Herkes metodunu belirledi ancak tarih açıklandı. Biz biraz daha erken davrandık. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş