havadurum

Erkek; "Mutfakta yangın büyüyor, vatandaş geçim derdinde"

983

 CHP Genel Başkan Yardımcısı, Genel Sekreteri ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek ile CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, Demokrat Parti (DP) Çanakkale İl Başkanlığını ziyaret etti. DP İl Başkanlığı binasında devam eden ziyarete CHP Genel Başkan Yardımcısı, Genel Sekreteri ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek ile CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, DP Çanakkale İl Başkanı Nail Babacan ve DP Çanakkale İl yönetimi katıldı. CHP ve DP’nin aynı düşünceler arasında birleştiğini belirten DP İl Başkanı Babacan; “Bu devleti hep birlikte ayakta tutacağız. Demokraside, Cumhuriyet’te ve Atatürk ilkelerinde, Cumhuriyet Halk Partisi ile Demokrat Parti’nin aynı görüşü vardır. Onun için biz, bu görüşte birleşiyoruz” dedi. Şuanda ülkenin oldukça zor zamanlar geçirdiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Av. Erkek; “Önümüzdeki dönemde de Demokrat Parti’nin Türkiye için önemli bir demokrasi manifestosu hazırlıkları da var. Gelinen noktada ülkemiz, ağır sorunlarla karşı karşıya kaldı. Bu sistem, sorunlarımızı çözmüyor, aksine ağırlaştırıyor. Türkiye’nin zaman içerisinde, doğru, demokratik bir parlamenter sisteme dönmesi için de birlikte mücadele edeceğiz. Devletin liyakat ve adalet temelinde kadrolaşmaya ihtiyacı var. İşsizlik, yoksulluk çok büyüdü. Bununla mücadele etme derdindeyiz. Vatandaş, seçim derdinde değil, geçim derdinde. Mutfakta yangın büyüyor, işsizlik büyüyor” ifadelerini kullandı. 

 
“Memleketin bütünlüğünü sağlamak için birlikte gayret edeceğiz”
DP Çanakkale İl Başkanı Nail Babacan; “Türk siyasi hayatında mümtaz kuruluşlar olan Demokrat Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerli Genel Başkan Yardımcısı Av. Muharrem Erkek ve değerli İl Başkanı İsmet Güneşhan partimizi ziyarete geldiler. Kendilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bizler, Cumhuriyetin kurucusu olan Cumhuriyet Halk Partisi ve Demokrat Partisi adına, cumhuriyetin korunması, memleketin bütünlüğü, halkın huzurunu sağlamak için görevlendirilmiş olan kişileriz. Bu devleti hep birlikte ayakta tutacağız. Demokraside, Cumhuriyet’te ve Atatürk ilkelerinde, Cumhuriyet Halk Partisi ile Demokrat Parti’nin aynı görüşü vardır. Onun için biz, bu görüşte birleşiyoruz. Memleketin bütünlüğünü sağlamak için birlikte gayret edeceğiz ve görev yapacağız. İktidarda bulunan AKP’nin Genel Başkanı ve Sayın Cumhurbaşkanı ‘Ümmet’ kelimesini kullandı. Ümmet, Müslüman olan toplumların bir şemsiye altında toplanmasıdır. Ümmet toplumunda, vatan mefhumu yoktur, seccadesini koyduğu yer vatanıdır. Fakat bizde, ‘Ümmet’ diye bir kavram yoktur. Biz, Türk milleti olarak, ‘Ümmet’ kelimesini şiddetle reddediyoruz.  Onun için memleketin, milletin huzuru ve memleketin bölünmez bütünlüğünü ayakta tutmak için görev başındayız” dedi. 
 
“İşsizlik, yoksulluk çok büyüdü”
CHP Genel Başkan Yardımcısı, Genel Sekreteri ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek; “Çok uzun yıllardır tanıdığımız, sevdiğimiz, saygı, duyduğumuz Sevgili Nail Babacan’a yeni görevinde başarılar diliyoruz. Demokrat Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi, anayasamızda da yazılı olan; demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti için mücadele eden ve ülkemizin vazgeçilmez partileridir. Biz, zaten temel ilkelerde bir aradayız. Bizim temel ilkelerimiz, Cumhuriyet, demokrasi, Atatürkçülük, çağdaşlık, çoğulculuk, hukukun üstünlüğü, hukuk devleti gibi temel ilkelerde birlikte mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Bugün, burada sizlerle birlikte olmaktan da çok mutluyum. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da selamını getirdim. Demokrat Parti’nin Genel Başkanı Sayın Gültekin Uysal ile de Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu, sık sık görüşüp, fikir alışverişinde bulunuyorlar. Biz de zaman zaman bir araya gelme fırsatı buluyoruz. Önümüzdeki dönemde de Demokrat Parti’nin Türkiye için önemli bir demokrasi manifestosu hazırlıkları da var. Gelinen noktada ülkemiz, ağır sorunlarla karşı karşıya kaldı. Bu sistem, sorunlarımızı çözmüyor, aksine ağırlaştırıyor. Türkiye’nin zaman içerisinde, doğru, demokratik bir parlamenter sisteme dönmesi için de birlikte mücadele edeceğiz. Devletin liyakat ve adalet temelinde kadrolaşmaya ihtiyacı var. İşsizlik, yoksulluk çok büyüdü. Bununla mücadele etme derdindeyiz. Vatandaş, seçim derdinde değil, geçim derdinde. Mutfakta yangın büyüyor, işsizlik büyüyor. Hep birlikte bir araya gelip, ekonomik krize bir çözüm üretmek zorundayız. Fakat her şeyden önemlisi, bu dönemde devletin temeli olan adalet çürüdü. Adalet çürürse, aş, iş, ekmek de olmaz. Tüm adaletsizlikleri, adaletle ortadan kaldırıp, devleti yeniden liyakat ve adalet temelinde yapılandırıp, Türkiye’yi normalleştirmemiz gerekiyor. Türkiye, kutuplaşmadan, kavgalardan çok bunaldı ama çok önemli siyasi partilerle, demokrasiye, özgürlüğe, hukukun üstünlüğüne inanan milyonlar var. Bu mücadeleyi hep birlikte önümüzdeki dönemde de kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş