havadurum

Ezine'de anlamlı maç

746

 Spor Salonu’nda yapılan empati maçını; Ezine Kaymakamı Ali İkram Tuna, Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Alper Pasinli, AK Parti İlçe Başkanı Güray Yüksel, İlçe Spor Müdürü Soner Şahin, Belediye Meclis üyeleri, Çanakkale Görme Engelliler Spor İl Temsilcisi Akif Telli, 1915 Çanakkale Spor Kulübü Başkanı Nuray Işık Telli, 15 Temmuz Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Elif Boztepe,  Belediye çalışanları, Engelliler ve çok sayıda Ezineli izledi.

Maç süresince görme engelli sporcuların performansı engelsizleri aratmadı.  Maçın ardından Ezine Kaymakamı Ali İkram Tuna ve Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu,  Çanakkale Görme Engelliler Spor İl Temsilcisi Akif Telli’den engelli sporları ve Çanakkale’de engelli branşları  hakkında bilgi aldı. Kaymakam Tuna, Ezineli olan 15 Temmuz Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü halter sporcusu ve 56 kiloda 2017 yılı Türkiye 3. sü olan görme engelli Şafak Koç ile bir süre sohbet etti.  Kaymakam Tuna, burada yaptığı konuşmada,  “ Bizlere bu akşam çok farklı bir duygu yaşattınız ve Ezine’ye renk kattınız. Sizlerin azim ve mücadelenize bizleri ortak ettiniz. Bizler de elimizden gelen imkanlarla engellilerimize yardımcı olmaya hazırız” dedi.
Başkan Babaoğlu ise “Sizlerin azim ve isteği, biz bu şekilde de başarırız iradesi mükemmeldi. Biz bu akşam farkındalık yapmak, onların var olduğunu göstermek, onlara verdiğimiz değeri göstermek için buradayız. Biz bu kardeşlerimize elimizden geldiği imkanlar çerçevesinde bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz. Onlar için çok şey yapılması gerektiğine düşünmekteyiz” dedi. 1915 Çanakkale Spor Kulübü Başkanı Nuray Işık Telli ise Başkan Babaoğlu ve Kaymakam Tuna’ya bu akşamki misafir perverlik ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Telli ise yaptığı konuşmada, “Lapseki , Biga , Çan Belediyeleri ile yaptıkların maçın ardından Ezine Belediyesi ile bir müsabaka yaptık. Bizlerle müşterek çalışma yapmak isteyen tüm kurum ve kuruluşlar ile ortak çalışma yapmaya hazırız” dedi.
Kaynak; Ezine’nin Sesi
Paylaş