havadurum

Fenerbahçe 5 yıldız için ayakta!

3929
Kulübün resmi kanalı olan FB TV`de Gündem Özel programında konuşan Fenerbahçe`de İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Sipahioğlu, "1923`ten sonra bu turnuvaları bizzat federasyon oynatmıştır. Büyük efsanelerin katıldığı, lige ismi verilen bu efsanelerin kazandıkları şampiyonlukları katletmeye çalışıyorsunuz" ifadelerini kullandı.
 
Süper Lig son yılların en çekişmeli şampiyonluk yarışlarından birine sahne olurken, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yaşanan 1959 yılı öncesi şampiyonluklar tartışması da gerilimi iyice artırdı. Fenerbahçe, yıllardır dillendirdiği resmi hesaba dahil edilmeyen şampiyonlukları için TFF`ye başvurdu. Sarı-lacivertliler, 1924`ten bu yana futbol federasyonunun oynattığı ülke şampiyonluklarıyla birlikte toplamda 28 kez mutlu sona ulaştığını belirterek beşinci yıldızı talep etti.

"Baba Gündüz Kılıç efsanesi var"
"Galatasaray org adlı resmi sitelerinde Baba Gündüz var. Türk efsanesi, onların efsanesi. Baba Gündüz`ü anlatırken, `Ankara Demirspor, tarihteki tek Türkiye şampiyonluğunu kazandığı 1947 yılındaki finalde ise Fenerbahçe`yi 3-0 ve 6-0 yenerken, Gündüz Kılıç da Ankara Demirspor forması giyiyordu.` Resmi ifadeleri bu. Kaldırmazsa resmi sitelerinden bunu bulabilirsiniz. `Tek Türkiye şampiyonluğu` diyor, bunu resmen tanıyorlar aslında."

"Kim hırsız"
Sayın Mustafa Cengiz, bu belgelerden sonra soruyorum: Kim hırsız? 1923`ten sonra bu turnuvaları bizzat federasyon oynatmıştır. Büyük efsanelerin katıldığı, lige ismi verilen bu efsanelerin kazandıkları şampiyonlukları katletmeye çalışıyorsunuz. İletişim çağındayız. Bütün gerçekler ortaya çıktı. Tüm Türkiye, siz dışında bize hak veriyor. Tek tük belki 1-2 istisna vardır. Biz çok görmedik. Sizin dışınızda buna itiraz eden yok. Türkiye`nin geneli bu şampiyonlukların ne kadar haklı olduğunu görüyor. Haluk Ulusoy`lar, Türker Aslan`larla katlettiniz bu şampiyonlukları. Kim hırsız? Biz mi hırsızız, siz mi hırsızsınız? Kendi belgelerinizle bu şampiyonlukları kabul ediyorsunuz aslında."
(Fenerbahçe Tv)
Paylaş