havadurum

Geliboluspor hak arayışında!

1783

 Geliboluspor’dan yapılan açıklama şöyle;

“Bilindiği gibi, 2001-2001 Sezonunda TFF 3.Ligde Gruplarında ilk 4 sırayı alan takımlar TFF 2.Lige yükselirken, son 4 sırayı alan takımlar İllerindeki Amatör Lige düştüler. Geliboluspor Kulübümüz TFF 8.Grupta son iki haftaya girildiğinde düşme hattında averajla Alibeyköyspor`un üstünde bulunuyordu.

Puanlar Eşitti: 39 Puan

13.Geliboluspor 27/36 Averajı - 9

14.Alibeyköyspor 38/53 Averajı: - 15

33. Haftada Geliboluspor deplasmanda Grup Şampiyonu Yıldırımbosna ile oynarken, Alibeyköyspor sahadında küme düşmesi kesinleşen komşusu Beşyüzevler ile karşılaşacaktı

Alibeyköyspor - Beşyüzevler maçı öncesinde Beşyüzevlerspor`un düşme nedeniyle futbolcularının çoğunu Alibeyköy maçında oynatmayacağını ve yedek ağırlıklı bir kadro ile bu maça çıkacakları ve anlaşmalı bir maç olacağı duyumu alındığından Geliboluspor Kulübü olarak Futbol Federasyonuna dilekçe ile başvurularak gerekli uyarılar yapılmıştı. Nitekim, Alibeyköyspor lig boyunca bir maçta 3 golden fazla gol atamamışken, Beşyüzevler`e 12 gol atarak Geliboluspordan 6 gol daha kötü olan averajını bu maç ile Geliboluspor`un da Lider Yıldırımbosna`ya  3-1 yenilmesi ile +8 daha iyi duruma geçmişti.

Özetle son hafta oynanacak olan Geliboluspor - Alibeyköyspor maçına Alibeyköyspor + 8 Gol daha iyi averajla çıkacak ve küme düşmesi için Geliboluspor`a 5 farklı yenilmesi gerekiyordu

Bilindiği gibi, 27 Mayıs 2001 tarihinde oynanan maçta Geliboluspor Alibeyköyspor`u 3-0 yenince 5 farka ulaşamadı ve iki gol farkıyla averajla 3.Lige veda etti

Alibeyköyspor - Beşyüzevler: (12-0) maç sonrası Geliboluspor Kulübü olarak TFF`ye Alibeyköyspor ile Beşyüzevlerspor`un anlaşmalı maç yaptığına dair itiraz yapılmıştı.

TFF de 9 Haziran 2001 tarihinde yaptığı toplantıda Alibeyköyspor - Beşyüzevler (12-0) maçında Alibeyköyspor lehine şike yapıldığına karar vererek iki takımı da 3.Ligden ihraç etmiş ve bir yıl müsabakalardan men etmişti

Ancak, Alibeyköyspor TFF Tahkim Kuruluna itiraz etti.

TFF 2001- 2002 Yeni sezon için Gruplarını belirlediğinde Geliboluspor da 3.Ligde yer alıyordu.

 Tüm spor kamuoyunun bildiği Türk Sporu için malum çirkin nedenlerle 5 Temmuz 2001 tarihinde toplanan Tahkim Kurulu Alibeköyspor- Beşyüzevlerspor müsabakasında anlaşma olmadığına ve maçın (12-0) olarak tescil edilmesine karar verdi.

Bu şekilde Alibeyköyspor 3.Ligde kalırken Geliboluspor ise daha önce ligden düşmesi kesinleşen Beşyüzevler, Gönenspor ve Çanspor ile birlikte Amatör Lige düştü.

Şimdi 20 yıl önce Geliboluspor Kulübümüze yapılan haksızlığın giderilmesi için TFF nezdinde gerekli olan neyse yapılacaktır. 20 yıl geçmiş olsa da tüm Spor Kamuoyu bu Adaletsizliği unutmadı.

Bu süreçte hakkın ve hukukun yerini bulacağına inanıyoruz

Ülkemizde centilmence temiz spor isteyen tüm Sporseverlerin de bizimle birlikte olacağına inanıyor ve desteğinizi bekliyoruz.

Saygılarımızla..”.

Geliboluspor Kulüp Başkanlığı

(Haber Merkezi)

Paylaş