havadurum

Gençler tecrübe kazandı!

248

 Hastanebayırıspor Basketbol Antrenörü Tamer Yağcı takımının Kırklareli grubunda başarılı basketbol sergilediğini belirterek, şu açıklamaya yaptı.  “Çanakkale Hastanebayırspor U-14 Takımı Kırklareli’de katıldığı turnuvaya şanslı bir kura çekerek başladı. Düzce, Kırklareli ve Edirne takımları ile aynı grupta yer alan takımımız ilk gün Düzce ile karşılaştı.  Müsabakasının tamamı büyük bir çekişme içinde geçti.  Çok zorlu maçı 2 sayıyla kazanarak başladık. 

İkinci gün Kırklareli müsabakasında çok tutuk bir oyun sergileyen takımımız devreyi 14 sayı geride kapattı. İkinci devreye tam sahada baskılı savunma yaparak 3 dk. içinde farkı kapatarak öne geçmeyi başardı. Maçın sonuna kadar oyun kontrolünü elinde tutarak ikinci maçından da galibiyetle ayrılan taraf oldu.
Üçüncü günde rakibimiz Edirne takımına karşı mücadele verdik. Karşılaşmaya özellikle savunma konsantrasyonu yüksek başlayan Hastanebayırspor maçı 6 sayı farkla kaybetti.  Kendi grubunda ikinci olarak Türkiye Yarı Finalleri için şansını en iyi 3.lük maçına bıraktı.
Turnuvanın dördüncü gününde B grubunun ikincisi olan Eskişehir takımı ile en iyi üçüncülük maçına çıkan takımımız yine iyi savunma anlayışını devam ettirerek maça ortak oldu. Müsabakanın tamamı çekişmeli geçen maçı son iki dakikada rakip takım uzunlarının aldığı rebound ve ikinci atışlardan 9 sayı ile kaybederek turnuvayı tamamladı.”
Kırklareli grubu müsabakaları ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Antrenör Tamer Yağcı şunları söyledi.  “Hastanebayırspor olarak tıpkı Kulübümüzün eski Paşa Mahalle günlerindeki gibi mücadeleyi asla bırakmayan sonuna kadar devam ettiren bir görüntü çizdik. Bu takımımız adına ileriki yıllar için çok iyi bir gösterge oldu. Devamında turnuvaya katılan diğer takımların tamamı 2003 doğumlu sporculardan oluşurken, sadece bizim takımımızda 2004 doğumlu 4 oyuncu vardı. O sebepten tecrübe anlamında oyuncularımız kendilerine verilen süreleri en doğru şekilde değerlendirdiler. Özellikle hücumda top paylaşımını ve iç- dış dengesini mükemmel oturtarak, başarılı atışlar bulduk. Bu anlamda tüm takımların beğenisini kazandık. Ancak, bu seviyelerde en büyük farkın uzun oyuncu eksikliği olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Önümüzdeki sezon için en büyük hedefimizi oyuncularımızla beraber daha iyi hazırlanıp, bu defa yarı finallere gitmek olarak belirledik. 
Yusuf Sonkurt
Paylaş