havadurum

Gider "Çanakkale'yi hizmet belediyeciliği ile tanıştıracağız"

877

 AKP Çanakkale Belediye Başkan adayı Ayhan Gider, seçim çalışmaları kapsamında Cumartesi günü Kantinciler Derneği tarafından düzenlenen toplantıya katılırken, Pazar günü ise İyi Parti’den istifa eden eski üyelerin kendisi için yaptığı destek açıklamasına katıldı. Kantinciler Derneği tarafından Marina Restoran’da düzenlenen toplantıya AKP Çanakkale Belediye Başkan adayı Gider ile beraber AKP Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu da katıldı. Burada yaptığı konuşmada kantincilerin sorunlarını bildiklerini ve çözüm noktasında istişare yapmaya her daim açık olduklarını söyleyen Gider; “Her seçimde ne yazık ki Çanakkale’nin sorunları değişmiyor. Gönül ister ki bugün çok daha farklı vizyonları tartışalım ancak temel sorunlar bitmediği için farklı şeyleri konuşamıyoruz.  Çanakkale’nin kendine çizdiği yol belli, kültür ve turizm şehri. Biz Çanakkale’ye bu vizyonu devam ettireceğimizi söylüyoruz. Bunun içinde ne gerekse onu yapacağız diyoruz. En başta otopark sorunu mu var, bunu bir yıl içerisinde çözeceğiz diyoruz. Projemiz çok, her mahalleye yeteri kadar katlı otopark yapacağız. Bunlar kamu belediye hizmeti olarak yapılacak. Çanakkale’de yaşayan herkesin plakasındaki numara ile yıllık 100 TL karşılığında bütün otoparklardan ücretsiz faydalanmasını sağlayacağız. Biz bunu yaptığımız zaman Çanakkale yollarının yarısı boşalmış olacak. Bu sorunun çözümünü en çok turizmciler istiyor. Çünkü turist bisikletle gezmek ister. Bir de Çanakkale halkı olarak yürümek ve bisikletle gezmek istiyoruz. Bu ve bunun gibi birçok projemizi hayata geçireceğimizi taahhüt ediyoruz. Yapılan anketlerden; ‘AK Parti Belediyesi gelirse bu işler yapılır, Ayhan Gider gelirse bu işleri zamanında bitirir’ sonucu çıkıyor. Yaşam hakkına müdahale sorusu vardı orada yine ‘Ayhan Gider yaşamımıza müdahale etmez’ sonucu çıkıyor. Ancak vatandaşlar, biz yine de kendi partilimize oy veririz diyorlar. Bizim bu seçim boyunca anlatmamız gereken şu; ‘Biz Sayın Cumhurbaşkanımızı 24 Haziran’da seçtik. Kanunları çıkartacak, TBMM’de Türkiye’yi yönetecek olan ekibi de seçtik. Bu konuyu artık kapattık. 31 Mart günü Çanakkale’de Belediye Başkanı kim olursa olsun Türkiye’nin dış politikası, ekonomi politikası, güvenlik politikası değişmeyecek. Ne değişecek, Çanakkale’de yaşayan insanların aldığı hizmet değişecek” dedi. 

 
“İnanıyoruz ki bu destekler çığ gibi büyüyecek”
Aralarında eski kurucuların da bulunduğu İyi Parti’den istifa eden eski üyeler, AKP Belediye Başkan adayı Ayhan Gider’e destek açıklamasında bulundular. Açıklamaya Belediye Başkan adayı Gider de katıldı. Düzenlenen kahvaltı etkinliğinin ardından, İyi Parti eski Yönetim Kurulu üyesi Adnan Meçu ve Belediye Başkan adayı Gider açıklamada bulundular.  Bu desteklerden dolayı teşekkürlerini ileten Gider, Çanakkale’yi halk belediyeciliği ile tanıştıracaklarını belirterek, "Daha önce partilerde siyaset İyi Parti`nin kuruluşunda kurucu görev olarak yer arkadaşlar, Türkiye’nin mevcut durumundan ve yaşanan siyasi gelişmelerden dolayı yüz kişi İyi Parti`den ayrılmışlardı.  Bugün onların daveti üzerine buradayım. Yapılan davetin amacı, önümüzdeki belediye seçimlerinde bize destek verdiklerini bildirmeleriydi. Bu beni çok mutlu etti, çünkü bu durum Çanakkale`de sağduyunun sesidir. İnsanların artık Çanakkale`ye hizmet istediğinin göstergesidir. Her siyaset yapan insan, etrafından aldığı işretlerle hareket eder. Arkadaşlarımız da etraflarından böyle talepler almışlar. Kendi aralarında oturup değerlendirmişler ve bize destek olmaya karar vermişler. Biz inanıyoruz ki bu destekler çığ gibi büyüyecek ye bu dönem Çanakkale’yi hizmet belediyeciliği ile halkın, milletin belediyeciliği ile tanıştıracağız" dedi.  
 
“Onun bu işi başaracağına eminiz”
İyi Parti eski Yönetim Kurulu üyesi Adnan Meçu ise; "Çanakkale’mizin önünün açılması için, tıkanmış, daralmış Çanakkale’nin genişleyip, insanların daha rahat ve ferah yaşayabileceği bir kent olması için, biz de Ayhan Bey`e destek vereceğiz. Onun bu işi başaracağına eminiz ve sonuna kadar arkasındayız" dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş