havadurum

Gider "Ülgür Başkan'ın aldığı her oy annesinin ak sütü kadar helaldir"

829

 31 Mart yerel seçimlerine AKP Belediye Başkan Adayı olarak katılan önceki dönem AKP Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Seçim kampanyasını basın mensuplarıyla açtığı için, kampanyayı basın mensuplarıyla kapatmayı tercih ettiğini söyleyen Gider, 31 Mart seçimlerine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Gider, seçimin Çanakkale ayağında herhangi bir kargaşa, gerginlik ortamı olmadan geçtiğini söyledi. Gergin seçim sürecinin kolay yaratılabileceğini ifade eden Gider, sakin ve düzgün seçim sürecinin doğru ve zor oluştuğunu belirtti. Seçim değerlendirmesi yaparken, söyleyeceği hiçbir cümlenin seçime gölge düşürmemesi gerektiğini ifade eden Gider; “İlk gün sandıklar açılıp, sonuçlar belli olmaya başladığı zaman seçilen başkanımızı tebrik ettim. Sayın Ülgür Gökhan da tebrikimden dolayı bana teşekkür etti. Dolayısıyla bugün söyleyeceğim hiçbir şey, bu seçimin sonucunu yorumlama, yargılama anlamı taşımaması gerekiyor. Çünkü Ülgür Başkanın aldığı her oy, oturduğu koltuk, annesinin ak sütü kadar helaldir. Mürebninesinin emekleri gibi de saygıdeğerdir. O anlamda kendisine, önümüzdeki dönemde çalışmalarında başarılar, kolaylıklar diliyorum” dedi. Seçim sonucunda her siyasetçiye milletin iradesine saygı göstermesi gerektiğini de söyleyen Gider; “Bizim geldiğimiz siyasi kültür, sadece kazandığımızda değil, sonuç ne olursa olsun millet iradesine saygı göstermeyi gerektirir. Dolayısıyla ben, bugün aldığımız sonucu millet iradesi olarak değerlendirip, buna göre hareket etmenin en doğal yöntem olduğunu ilk günden itibaren söylüyorum. Siyasetçiye, milletin söylediğine uymak düşer” dedi. 

 
“Bizim siyasi kültürümüz, sonuç ne olursa olsun millet iradesine saygı göstermeyi gerektirir”
AKP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Gider; “3 aylık yoğun bir seçim süreci geçirdik ve bu süreçte herkes, çok yoruldu. Seçimden sonra aynı sokaklardan geçeceğiz, aynı yerlere gideceğiz ve aynı kişilerle selamlaşacağız. Çünkü burası küçük ve güzel bir şehir. Bunu seçimden sonra gördük. Yoğun bir seçimdi ancak, üzücü bir seçim değildi. Çanakkale’ye yakışan bir seçim oldu. Üç-beş tane çok da dikkate alınmaması gereken olay dışında hiçbir gerginlik yaşanmadı. Bu anlamda da Çanakkale’nin farklılığını ortaya koyduğunu düşünüyorum. Bizim geldiğimiz siyasi kültür, sadece kazandığımızda değil, sonuç ne olursa olsun millet iradesine saygı göstermeyi gerektirir. Dolayısıyla ben, bugün aldığımız sonucu millet iradesi olarak değerlendirip, buna göre hareket etmenin en doğal yöntem olduğunu ilk günden itibaren söylüyorum. Siyasetçiye, milletin söylediğine uymak düşer. Bu seçim ittifaklarla girilmiş ikinci seçimdi. Öyle görünüyor ki, süreç bu şekilde işlediği takdirde ittifakla gidilmiş seçimlere alışacağız” ifadelerini kullandı.
 
“Ülgür Başkan’a önümüzdeki dönemde çalışmalarında başarılar, kolaylıklar diliyorum”
Belediye Başkan adayı Gider; “İlk gün sandıklar açılıp, sonuçlar belli olmaya başladığı zaman seçilen başkanımızı tebrik ettim. Sayın Ülgür Gökhan da tebrikimden dolayı bana teşekkür etti. Dolayısıyla bugün söyleyeceğim hiçbir şey, bu seçimin sonucunu yorumlama, yargılama anlamı taşımaması gerekiyor. Çünkü Ülgür Başkan’ın aldığı her oy, oturduğu koltuk, annesinin ak sütü kadar helaldir. Mürebninesinin emekleri gibi de saygıdeğerdir. O anlamda kendisine, önümüzdeki dönemde çalışmalarında başarılar, kolaylıklar diliyorum. Ben, 3 ay boyunca seçimi Çanakkale’ye çekmeye çalıştım. Çünkü tek gayem buydu. Bunun belediye seçimi olduğunu anlatmaya çalıştım. Çanakkale ile ilgili projelerimi, Çanakkale ile ilgili sıkıntılı gördüğüm durumları anlatmaya çalıştım” dedi. 
 
“Oy, insanların en tabii hakkıdır, objektif ya da sübjektif kriterlere göre kullanabilir”
Belediye Başkan Adayı Gider; “Genel olarak baktığımızda seçim, projeler üzerinden tartışılamadı, bu imkanı bulamadık. Oy, insanların en tabii hakkıdır, ister objektif, ister sübjektif kriterlere göre kullanabilir. Hiç kimsenin oyu bir başkasından sorumlu olamaz. Dolayısıyla milletimiz, oyunu bu kriterlere göre kullanmıştır. Bu seçimde, sadece Çanakkale’de değil Türkiye çapında birçok şey gördük. Ancak, bunları değerlendirmek için çok daha erken. Bugün yapacağımız her değerlendirme, bizi daha sonra düzeltmek zorunda kalacağımız cümlelere iter. Ben, bu seçimdeki siyaset dışı güçlerin tavırlarını ve seçim sonrasındaki siyaset dışı güçlerin tavırlarının değerlendirmesini en az 3-5 ay sonra yapılabileceğine inanıyorum. Çünkü bugünün gündemi, geçirdiğimiz seçimin ardından arkadaşlara başarılar dilemektir” ifadelerini kullandı.
(Baykal Sağlam)
Paylaş