havadurum

Güneşhan "Yerel adaylarımız araştırmalarla belirlenecek"

718

 CHP’de yerel seçimler için düğmeye basıldı. Adayları belirlemek için CHP Genel Merkezi’nde yerel yönetimler konusunda uzmanlaşmış kişilerden oluşan bir komisyon kurulduğu ve komisyonda seçim bölgelerinin ayrı ayrı bölgelerde, seçmen profilinden, ihtiyaç duyulan hizmetler… gibi analizlerin yapıldığı belirtildi. CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, konuyla ilgili gazetemiz Çanakkale OLAY’a açıklamada bulundu. Kriterler ve değerlendirmeler çerçevesinde adayların CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından bizzat belirleneceğini ifade eden Güneşhan, partinin sahip olduğu belediyelerde performans, diğer belediyelerde ise örgüt görüşünün etkili olacağını söyledi. 


“Performans kriterleri etkili olacak”
Aday belirlemede kriterler ve değerlendirmelerin etkili olacağını ifade eden Güneşhan; “Genel Başkanımızın yapmış olduğu açıklamada sahip olduğumuz belediye başkanlarından kimin aday olup olmayacağını bizzat kendisi belirleyecek. Bunu belirlerken bir takım kriterler ve değerlendirmeler söz konusu olacak. Bunlardan bir tanesi kamuoyu araştırması, birisi örgütlerin görüşü, birisi performans kriteri, bu performans kriterinde kişisel yapı, yapılan çalışmalar, taahhütler nelerdir neler değildir gibi değerlendirmeler yapıldıktan sonra mevcut başkan adayları ile ilgili kararı Genel Başkan kendisi verecek” dedi.  

“Diğer yerlerde örgüt görüşü etkili olacak”
CHP’nin elinde olmayan belediyeler içinse yine genel başkanın örgütlerin görüşü alınarak ve kamuoyu araştırması yaparak karar vereceğini söyleyen Güneşhan;  “Adaylar yine Genel Merkez tarafından belirlenecek. Ancak burada yine önemli olan örgütlerin görüşü alınarak yapılacak. Bu konular da 12-13 Nisan’da Konya’da tüm belediye başkanları ile yapılacak toplantıda gündeme getirilecek. Onlarla geniş bir değerlendirme yapılacak. Dediğim gibi önceki belediye başkanlarının belirlenmesinde tespit ve yöntemi ile ilgili olarak performans kriterleri göze alınarak değerlendirilecek. Diğer belediyelerde ise örgütlerin kararı belirleyici olacak” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş