havadurum

İşte AKP'nin Çanakkale Adayları

1382

 AKP, Çanakkale’deki ilçe ve belde belediye Başkan adaylarını Anafartalar Spor Salonu’nda düzenlenen törenle açıkladı. Adaylar, tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak açıklanırken, Çanakkale’de düzenlenen tören, AKP Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımıyla yapıldı. Törene, Kurtulmuş’un yanı sıra AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AKP Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AKP Belediye Başkan adayı Ayhan Gider, AKP İl Başkanı Gültekin Yıldız, AKP Merkez ilçe Başkanı Yıldıray Ölçek, MHP İl Başkanı Hakan Pınar, AKP ilçe başkanları, AKP belediye başkan adayları ile çok sayıda partili katıldı. İl Başkanı Yıldız ve Çanakkale Belediye Başkan adayı Ayhan Gider’in konuşması ile başlayan tören,  Milletvekilleri İskenderoğlu, Turan ve Genel Başkanvekili Kurtulmuş’un konuşmaları ile devam etti. Konuşmaların ardından, adaylar tek tek kürsüye çağırılarak partililer ve kamuoyuna tanıtıldı.

    
“Partimizin sahip olduğu Belediyelerde ciddi başarı hikayelerimiz var”
Açılış konuşmasını yapan AKP İl Başkanı Gültekin Yıldız; “Yokluklar içerisindeki bir Çanakkale`yi, bırakın yolu, okulu, hastaneyi,  253 bin şehidinin yattığı, şehitlikleri bile kendi haline terk edilmiş bir Çanakkale’yi, bölgesinin parlayan yıldızı haline getiren, dosta düşmana yeniden Çanakkale Geçilmez, Türkiye Geçilmez dedirten liderimiz sayın Recep Tayip Erdoğan`a şükranlarımı sunuyorum. Onun önderliğinde samimiyetle, gayretle ve tevazuuyla çalışan teşkilatlarımıza güveniyorum. Biz hata yapmazsak, sahada bizden daha iyi bir ekip görmüyorum. Partimizin sahip olduğu Belediyelerde ciddi başarı hikayelerimiz var. Kendimizi iyi ifade edersek , sahada emek verirsek mevcut belediyeleri devam ettirmek hatta yenilerini kazanmak için bir engelimiz yok. Herkes şunu çok iyi biliyor, yaparsa Ak Parti yapar. Yaparsa, Ak belediyeler yapar” dedi.
 
“Yürüyerek ve bisikletle gezebileceğimiz bir Çanakkale istiyoruz”
Yıldız’ın ardından konuşan AKP Çanakkale Belediye Başkan adayı Gider; “Yürüyerek ve bisikletle gezebileceğimiz bir Çanakkale istiyoruz. Yapılaşmaya kurban gitmemiş bir Çanakkale istiyoruz. 15 yıldır bu şehri yöneten kişi bir Esenler yolunu yapamıyor. Ak Parti iktidarı için 15 yıl ne demektir biliyor musunuz? 3 tane boğaz köprüsü demektir. Bu şehir yönetilemiyor. 130 bin nüfuslu bir şehirde trafik tıkanıyor. Burası Londra değil, Paris değil. Burada trafik tıkanmaz. Yerel hizmetlerin görevi insanların hayatını kolaylaştırmaktır. Yeşil alanları imara açarak birilerini zengin etmez değildir. Ben Ayhan Gider olarak soruyorum çalışan bir belediyenin, daha yeşil bir Çanakkale’nin vakti gelmedi mi? Bence geçti bile. Ayrım gözetmeksizin tüm kentin belediye başkanı olacağım. Eşitliğe insan haklarına inanıyorum. Kavga için değil hizmet için geliyorum. Ben yerinde sayan bir Çanakkale istemiyorum” dedi.
  
“Hep beraber Çanakkale olmalıyız”
AKP Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu; “Bugün burada olmak, ‘biz biriz, beraberiz, güçlüyüz Çanakkaleliyiz’ diyebilmektir. Ak Partili olmak sen-ben meselesi yapmak değildir, birlikte istiklal mücadelesine devam edebilmektir. Genel Başkanımızın her zaman dediği gibi; Bir olmalıyız, iri olmalıyız, diri olmalıyız ve hep beraber Çanakkale olmalıyız”
 
“Heyecanlı ve gururlu bir gün yaşıyoruz”
Heyecanlı ve gururlu bir gün yaşadıklarını belirten AKP Milletvekili Turan; "Çanakkale bugün ayrı bir heyecanlı ve gururlu. Genel seçimler geride kaldı ve biz beş yıl daha iktidardayız. İstiyoruz ki genel seçimlerde ortaya çıkan tablo, Cumhur İttifakı`nın ruhuyla beraber, yerel seçimlerle beraber uyumla Çanakkale´de devam etsin. İstiyoruz ki, yerelde de Ak Parti iktidarda olsun ve gelecek 5 yılı hep beraber şekillendirelim. Bazı adaylarımızla yollarımızı ayırdık. Ama yaptığımız iş dava bilinciyle yapılıyorsa hepsi değerlidir. Biz başkan değil kardeş, yoldaş seçilmeye adayız. Mütevazılıkla, samimiyetle gönül belediyeciliği diyoruz. Bu bir dava hareketidir" dedi.
 
“AK Parti bir dünya partisidir"
Çanakkale´nin yerel yönetimlerde hizmet alamadığını belirten Kurtulmuş, "O da AK Parti´nin kabahati değildir. 15 yıldır burada kişiler, zatlar maalesef millete hizmet yerine etli pilav dağıtma telaşı içinde oldu. Neden olduğunu biliyorsunuz, siyasi polemik olmasın diye söylemiyorum. Falanca terör örgütüne müzahir olan parti barajı geçti diye bu etli pilavı dağıttığı söylendi, sonradan her ne kadar düzeltmeye çalışsa da. Biz işimize bakacağız. İnşallah Ayhan Gider kardeşimiz gelecek, inşallah eski yönetim anlayışı bir kenarda bırakılacak, kimseyi ayırmadan, Çanakkale´nin bütün insanlarına milli birlik ve beraberlik ruhuyla en güzel hizmetleri sunacağız. Çanakkale’yi Ayhan Gider’e emanet ediyoruz, Ayhan Gider´i de siz Çanakkalelilere emanet ediyoruz. Davamız, güçlü ve yeniden büyük Türkiye´yi kurmaktır. Yeniden güçlü ve büyük Türkiye´yi ortaya koyacağız. AK Parti´nin bazı özellikleri var, Eğer bunları unutursak, siyasette yolumuzu kaybederiz. AK Parti´nin 5 tane özelliği var. AK Parti yerli ve milli bir partidir. AK Parti reformcu bir partidir. AK Parti kalkınmacı bir partidir. AK Parti Türkiye Partisi´dir. AK Parti bir dünya partisidir" dedi.
 
İşte AKP İlçe ve belde başkan adayları 
Ayvacık- Mehmet Ünal Şahin 
Bayramiç- Saadettin Arslan, 
Biga- Bülent Erdoğan, 
Bozcaada- Erdoğan Madak,  
Çan- Abdurrahman Kuzu, 
Eceabat -Adem Ejder, 
Ezine- Güray Yüksel, 
Gelibolu -Bülent Çetin, 
Gökçeada -Muzaffer Dağlar, 
Yenice- Veysel Acar, 
Lapseki- Eyüp Yılmaz, 
Kepez -Alper Altınok, 
Geyikli -Mevlüt Oruçoğlu, 
Umurbey- Nail Pekşen, 
Çardak- Ahmet Öztürk, 
Karabiga- Ahmet Elbi, 
Gümüşçay- Adnan Pastırmacı, 
Evreşe- Ali Kemal Suyuak, 
Küçükkuyu -Halil Zahit Mert, 
Kalkım- İbrahim Taşkın, 
Terzialan- Tuncay Göğmen, 
Kavak- Yağmur Erçoban 
(Baykal Sağlam)
Paylaş