havadurum

İyi Parti'nin ilk üyesi İl Başkanı Dehmen oldu

1266

 Geçtiğimiz aylarda Meral Akşener önderliğinde kurulan İyi Parti Çanakkale’de örgütlenmelere başlamış ve kurucu yönetim kurullarını oluşturmuştu. Çanakkale’de ‘İl, Merkez İlçe ve belde’ Yönetim Kurulu örgütlenmelerini oluşturan İyi Parti, üye kayıtlarına başladı. İyi Parti Kurucu İl Başkanı İrfan Dehmen ve İyi Parti Kurucu Merkez İlçe Başkanı İsmet Balkan, dün yaptıkları açıklama ile resmi üye kayıtlarına başladıklarını belirttiler.  İyi Parti Merkez İlçe Binası’nda yapılan üye kayıt töreninde İyi Parti’nin ilk resmi üyesi olan İl Başkanı Dehmen, Çanakkale’de İyi Parti teşkilatlanma çalışmalarının hızla devam ettiklerini ifade ederek; “Ekim ayının sonunda başlayan çalışanlarımızı belli sayıda ilçeye ulaştı. Henüz teşkilatlanma çalışmasını bitirmediğimiz birkaç tane ilçemiz kaldı. İl yönetimimiz, Merkez İlçe Teşkilatımız, Biga, Çan, Yenice, Lapseki, Gökçeada, Eceabat şu ana kadar tamamlanan ilçelerimiz. Merkez İlçe Başkanlığımız binasını da hizmete soktu. Bugün itibari ile de üye kayıtlarına başlıyor” dedi.  

“Türkiye’nin yeni iktidar partisini kurduk”

İyi Parti’nin iktidar alternatifi olan bir parti olarak kurulduğunu vurgulayan Dehmen; “Çanakkale’de de halkımızın çok büyük bir ilgisi ve teveccühü ile karşı karşıyayız. Bundan dolayı da son derece büyük memnuniyet duyuyoruz. Kurumları arasında şu ana kadar kurulu teşkilat yapısında büyük bir uyum içerisinde çalışan bir partiyiz. Toplumun her kesimini kucaklayan bir siyasi yelpazeye sahip bir partiyiz. Bizim hedefimiz Türkiye’nin iyi insanlarını, mevcut siyasi baskılara rağmen Türkiye’nin cesur insanlarını bir araya getirip, Türkiye’de siyasete yeni bir soluk katmaktı. Siyasetin tıkanmışlığına çözüm olmaktı. İnsanların, ‘iyide kime oy vereceğiz’ sorusuna en iyi cevap olarak kurulduk. Sayın Genel Başkanımız Meral hanımın önderliğinde Türkiye’nin yeni iktidar partisini kurduk teşkilat çalışmalarımıza da hızla devam ediyoruz. Bugün Merkez İlçe Başkanımızı daveti üzerine buradayız. Üyelik kayıtlarımız başlıyor. Hedefimiz 5 milyon üye. Bununda ilk adımını bugün Çanakkale’de Merkez ilçe binamızda başkanımızın önderliğinde atıyoruz” dedi.
  
“Siyasi tıkanıklığı İyi Parti giderecek”
İl Başkanı Dehmen’in ardından, siyasi tıkanıklığı İyi Parti olarak gidereceklerini belirten Merkez İlçe Başkanı Balkan; “Bugün önemli bir gün. Çanakkale’de gerçekten siyaset tıkanmıştı. Bu siyasetin tıkanıklığını İyi Parti giderecek. İnsanlar kötünün iyisini tercih etmek zorunda kaldıklarını ifade ediyorlardı. Şimdi artık kelimenin anlamı ile İyi Parti geldi. İyi Parti ile hem Çanakkale iyi olacak, hem de Türkiye iyi olacak. Bizde Merkez İlçe Başkanlığı olarak İl Başkanlığımızdan görevimiz tebliğ edildikten sonra çalışmalarımızı hızla sürdürdük. Yönetim Kurulu toplantılarımızı yaptık. Gerçekten çok iyi bir teveccüh olduğunu da gördük. 60 kişilik bir Yönetim Kurulu kurucu üyemiz var. Her bir toplantılımıza 60 kişide katıldı. Daha sonra fiziki alt yapımızın buna pek uygun olmadığını gördük. Bundan dolayı ikiye bölmek zorunda kaldık. Komitelerimizi başlattık. Bundan sonraki basın toplantılarımızda çok iyi bir örgütlenme çabası ile karşınıza çıkacağız” dedi.
  
“İyi’ler birinci parti olacak”
Çanakkale’de, beldeler olmak üzere 54 köyüne ve sokaklarına kadar teşkilatlanmamızı hazırladık. Şu ana kadar da yüzde 30’unu tamamlamış durumdayız. İleri ki günlerde yine sizlere bu konular hakkında bilgiler aktaracağız. Büyük organizasyonlar yapacağız. Türkiye’nin yeni iktidara ihtiyacı var. Çanakkale’nin yeni idarecilere ihtiyacı var. Bizler, bunun için alt yapımızı önce tamamlayacağız. Ardından da Çanakkale’yi siyasi konjonktürde İyi Parti birinci parti olacak. Bunu daha öncede birçok sefer telaffuz ediyordum ama ne mutlu bana ki Başkanımız, Genel Merkezimiz tarafından İl Başkanı olarak atandığında bir araya geldiğimizde aklımdan geçeni okumuşçasına ‘birinci parti olalım’ dedi. Gerçekten de Çanakkale’de iyilerin artık lider olması, birinci parti olması gerekiyor. Bizde çalışmalarımız ile bunu ortaya koyacağız. Arkasından da yerel seçimlerde İyi Parti Çanakkale’de birinci parti olacak. Birinciliğe giden yolunda en önemli başlangıcı üye kayıtları. Genel Merkezimiz nezdinde olsun, devlet nezdinde olsun dün itibari ile bütün işlemlerimizi tamamladık. Üye forumlarımızı aldık ve bugün hayırlısı ile üye kayıtlarımıza başlıyoruz” dedi. 
(Yusuf Sonkurt)
Paylaş