havadurum

Kepez'de yeni dönemin şifresi; Barış ve özgürlük!

1198

 31 Mart seçimlerinde Kepez Belediye Başkanı seçilerek görevine başlayan Birol Arslan, belediyedeki ilk iki gününü, yeni ve ilk haftasını, durum tespitlerini ve değerlendirmelerini gazetemiz Çanakkale OLAY ile paylaştı. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Arslan, seçimlerin ardından herhangi bir kutlama yapılmamasının altını çizerek, “Biz Kepez halkına, hizmet için geldik.  Halkçı belediyeyi halkla birlikte inşa edeceğimizi söyledik. Bunun için daha de ilk günden, ilk andan itibaren buna uygun davrandık. Perşembe günü mazbatamızı aldık. CHP örgütümüzde toplanarak, oradan belediyemize geldik. Belediyede devir teslim törenimiz gerçekleşti. Bütün personelin kapı önünde beni karşılaması planlanmış, ben buna karşı çıktım. Sadece birim müdürleri ile bir araya geldim, tüm personelin işine devam etmesini istedim. Sonrasında tabi onları çalışma alanlarında ziyaret ederek kolaylıklar diledim” dedi. 

 
“Tasarruf tedbirlerini alıyoruz”
“Halkın koltuğunu halkın mazbatasını teslim aldım” diyen ve sık sık halkçı belediyecilik vurgusu yapan Başkan Arslan, “Cuma günü itibariyle çalışmalarımıza başladık. Tanımaya çalışıyoruz, gelen misafirlerimizi ağırlamaya çalışıyoruz. Hafta başı itibariyle birim müdürlerimizle toplantılar yapıyorum. Onlardan ayrıntılı raporlar istedim. O raporlar neticesinde de, mevcut ekonomik koşulları da göz önünde bulundurarak, tasarruf tedbirlerini almak durumunda olduğumuzu gördüm. Çünkü ekonomik olarak, ülkemizde olduğu gibi belediyemizde de sıkıntılar var. Bu sıkıntılara karşı tasarruf tedbirlerimizi göreve geldiğimiz gibi başlattık. Asla bir endişem yok, Kepez içinde bulunduğu sıkıntıları ve sorunları aşacaktır. Taahhüt ettiğimiz, söz verdiğimiz hizmetleri yerine getireceğiz” dedi. 
 
İlk etkinlik Romanlarla… 
Göreve gelmesinin ardından ilk etkinliğini kentin kadim halkı olan Romanlarla yapacağını ifade eden Arslan, Dünya Romanlar Günü nedeni ile düzenlenen Roman Şenliği’nin kendileri için ayrı bir motivasyon ve gurur kaynağı olduğunu dile getirdi. Başkan Arslan, “İlk haftamıza kentimizin kadim halkı Romanlar ile birlikte başlıyoruz. 8 Nisan Dünya Romanlar Günü ve biz de Kepez’deki Roman kardeşlerimizle şenlik düzenliyoruz. Önce Atamızın huzuruna çıkarak çelenk sunumu yapacağız. Ardından da Roman kortejine katılacağız. Ardından da şenliğimizi gerçekleştireceğiz. İlk etkinliğimiz tüm ezilen halklar nezdinde Roman kardeşlerimizle birlikte oldu. Bu bizim içinde ayrı bir gurur kaynağı oldu” ifadelerine yer verdi. 
 
İlk icraat; “Barışıyoruz” 
İdari çalışmalarına hızlı başladıklarını ifade eden Arslan, “İlk meclisimizi topluyoruz. Orada da mevcut durumun tespitini yaparak, meclis üyelerimizle belediyemizin ekonomik ve fiziki durumunu paylaşacağız. Çarşamba günü itibariyle yol haritamızı belirleyerek start vereceğiz. Eskiye bir sünger çektik, artık hem biz hem de Kepez ilerideki güzel günlere bakacak. Öncelikle ekonomik sıkıntıları aşma noktasında bir eylem planı hazırlıyoruz. Ardından da tüm borçları kapatarak hizmetlerimizi yerine getireceğiz. ilk icraat olarak, barışıyoruz… Özgürleşiyoruz… İlk önce barışın sembolü zeytin ağaçlarımızı özgür bıraktık, sonra küçük esnafımızın talepleri vardı onları yerine getirdik. Barışmaya büyük önem veriyorum. Seçildikten hemen sonra Ak Parti adayı sevgili Alper Altınok ve sevgili Eren Türe ile bir araya geldik. El ele verdik. Toplum huzurunda onlarla kucaklaştık. Bu önemli bir mesajdı barışma konusunda, çatışmasız, gerilimsiz bir seçim süreci yaşadık. Her ne kadar rakip de olsak, hepimiz daha iyi bir Kepez için kafa yoruyoruz. Bu ilk adımdı. Bundan sonra da herkesle ve her alanda, derdi Kepez olan tüm kesimlerle barış için bir arada yaşayacağız. Herkesin fikirleri, projeleri bizler için değerledir” dedi. 
 
Kepez’e ‘özgür’ geliyor 
Kepez Belediyesi’nin bakımını üstlendiği minik kedisine de kavuşacağını ifade eden Arslan, can dostlar vurgusu yaparak, farkındalık yaratmak istediklerini dile getirdi. Arslan, “Ayrıca CHP Genel Merkezi’nde bulunan Şero ve Çanakkale Belediye Başkanımız Ülgür Beyin makamında bulunan Barış kedi gibi biz de bir sokak kedisini sahipleniyoruz. ‘Özgür’ isimli kedimiz de yakın zamanda bize katılacak. Umarım bu durum, hem can dostlarla birlikte yaşama, hem de sokakta yaşayan can dostlarımız konusunda duyarlılığın artmasına biz de bir katkı sağlamış, farkındalık yaratmış oluruz. Doğayı can dostlarımızla paylaşıyoruz, onların da bu çevrede bizler kadar yaşama hakları var. Umarım hayvanlara yönelik şiddet ve olumsuz girişimler son bulur. Bu noktada biz de Kepez Belediyesi olarak umarım bir farkındalık yaratmış oluruz” dedi.
(Seçkin Sağlam) 
Paylaş