havadurum

Kim kaderine küsecek, kim gülecek?

456
Süper Lig`de 20 takımın mesai yaptığı cumartesi nefes kesti. Zirvede işler son iki maça kilitlendi. Zirvede Galatasaray, Beşiktaş`ı 3-1 yenerken puanını 78`e çıkardı ve liderle arasındaki farkı 3`e indirdi. İkili averaj eşitlenirken, Beşiktaş genel averajda da önde bulunuyor. Beşiktaş`ın +45, Galatasaray`ın +39 averajı bulunuyor. Ancak, Sarı Kırmızılılar, salı günü (bugün) küme düşmesi kesinleşen Denizlispor ile oynayacak. Burada alınacak farklı bir sonuç bütün hesapları değiştirebilecek. Beşiktaş`ın ise Galatasaray`a geçilmesi için en az bir yenilgi ya da iki beraberlik alması gerekiyor. Galatasaray`a şampiyonluk için sadece Beşiktaş`ın puan yitirmesi yetmiyor. Fenerbahçe`nin de en az bir karşılaşmada kayıp yaşaması lazım.
 
Üçünün de şansı var...
Fenerbahçe`nin başkent deplasmanıında son saniyede attığı golle Ankaragücü`nü yenmesi tüm hesapları karıştırdı. Bu sonuçlardan sonra zirvede üçlü averaj denklemden çıktı. Fenerbahçeliler, şampiyon olmak için Beşiktaş`ın bir kez yenilmesini ya da iki kere berabere bitmesini bekleyecek.
Beşiktaş bir maçı kazanıp bir karşılaşmayı kaybederse 84 puana ulaşıyor. Bu durumda Kanarya`nın iki maçını da alması durumunda 86 puana çıkarak şampiyon olma şansı var. Son iki haftada üçlü averaj için bir şans bulunuyor. Bunun için Beşiktaş`ın iki maçı kaybetmesi, Fenerbahçe`nin iki maçta da berabere kalması ve Galatasaray`ın bir galibiyet, bir beraberlik alması gerekiyor. Bu ihtimalde çok düşük. Üçlü averajda Fenerbahçe son sırada bulunuyor. Beşiktaş, Galatasaray`a karşın, 3 puanlık puan farkıyla birlikte, daha fazla gol attığı için 6 gollük averaj avantajına sahip. Karakartal, son iki haftada 4 puan çıkarırsa Galatasaray`ı puanla, Fenerbahçe`yi ikili averajla geride bırakabilecek. 
(Haber Merkezi)
Paylaş