havadurum

Kitle örgütlerinden 10 Ekim çağrısı!

1381

 Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanlığı, Kamu Emekçileri Sendikaları, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu,  Türkiye Mimar Mühendisler Odaları Birliği, Türk Tabipler Birliği’nin ortak basın açıklamasını; Eğitim Sen Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu’ndan Cemal İlgün ve Reyhan Erdem yaptı. Hafta sonu sendika binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında Ankara Gar saldırısı kınanarak, 10 Ekim Salı günü yapılacak yürüyüş için çağrıda bulunuldu. Ortak basın açıklamasında şunlar paylaşıldı;


“103 insanımız, yoldaşımız hayatını kaybetti”
“Ankara Gar katliamının 2. yıl dönümü. Aradan geçen iki yıl boyunca mahkeme sürecinden de görüleceği gibi, olayın faillerinin yargılanması ve hak ettikleri cezayı alması ne yazık ki AKP iktidarının ve onun kamu görevlilerince engellenirken, bir yandan da sorumluların korunduğu bir süreci yaşamaktayız. O gün orada bir katliamın olacağının istihbaratı alınmasına rağmen katliamın gerçekleşmesine seyirci kalan, katliama yol veren hiçbir kamu görevlisi, onca ısrara rağmen mahkeme sürecine dahil edilmemiş, aksine koruma altına alınmıştır. İŞİD denen katliamcı, cihatçı gurubun serilip serpilmesinde pay sahibi olanlardan da ancak bu beklenirdi. Ankara garında toplananlar, birlikte, kardeşçe, omuz omuza, demokratik bir ülke, hiç kimsenin ötekileştirilmediği bir düzen talebiyle, akın akın Ankara`ya geldiler. Barış olsun, kardeşkanı akmasın diye alanlara koşanlara karşı işlenen bu kanlı saldırı sonucu 103 insanımız, yoldaşımız hayatını kaybetti. Olayın sonrasında acil müdahalede bulunması gereken sağlık görevlilerinin intikalinde yaşanan ihmaller, yaralıların üzerine ve yardımda bulunmak isteyen insanların üzerine sıkılan gazlardan anlıyoruz ki, devletin kolluk kuvvetleri katliamcıları değil, yine barış diyen, kardeşlik diyen insanları cezalandırmak istemiştir.”
 
“Golf Çay Bahçesinde toplanmaya davet ediyoruz”
“O gün, o meydana koşan yoldaşlarımızın bıraktığı bayrak elden ele, kardeşlik, barış, özgürlük ve adalet demeye devam etmektedir. O bayrak ülkemizin tüm emekçilerinin elinde alanlarda dalgalanmaya devam edecektir. Bu şiarla biz Çanakkaleli emekçilerde o bayrağı elden ele taşıyacağımızı, tam bağımsız ve demokratik bir ülke yaratana kadar mücadeleden asla ve de asla geri durmayacağımızı ilan ediyoruz.  Bu taleplerle bizler Çanakkaleli emekçileri 10 Ekim 2017 Salı günü saat 17.30 da Golf Çay Bahçesinde toplanmaya davet ediyoruz. Biz birleşirsek adalet olur, biz birleşirsek özgürlük, bağımsızlık olur. Biz birleşirsek dünya yerinden oynar. Ankara`nın sonbaharında hain bir saldırıyla toprağa düşen yüzlerin anısına sahip çıkacağız, tek adam diktatörlüğüne,  başta İŞİD barbarlığına ve onun türevi olan gerici, ırkçı, mezhepçi tüm örgütlenmelere ve yapılara ve bunları koruyup besleyen odaklara inat, yoldaşlarımızın, kardeşlerimizin anısına sahip çıkacağız.”
 
“Ercan Adsız ve tüm yoldaşları yad ediyoruz”
 “Yoldaşlarımızın anısına sahip çıktığımızı, ideallerini yaşatacağımızı, özlemlerini gerçekleştireceğimizi buradan bir kez daha ilan ediyoruz. Ankara garında katledilen tüm yoldaşlarımız gibi katledilen, Çanakkale Emek Partisi İl Başkanı Ercan Adsız’ın şahsında tüm yoldaşlarımızı saygı ve sevgi ile yad ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Çanakkale demokratik kamuoyunu 10 Ekim Salı günü Golf Çay Bahçesi önünde saat 17.30 toplanmaya davet ediyoruz.” 
(Şebnem Özer)
Paylaş