havadurum

Lapseki'de olaylı maçlar!

792

  İlk maçta Çanakkale Genç 1915 ile Evreşe takımları karşı karşıya geldi. Dakikalar 65’i gösterdiğinde Çanakkale Genç 1915 4-0 önde idi. Ancak, Evreşe takımının sahada yer alan kadrosu gördüğü kırmızı kartlardan sonra 7’nin altına düştüğü için karşılaşma Oyuncu Sayısı Kuralı nedeniyle hakem tarafından tatil edildi. 

 
Lapseki’nin sentetik çimle kaplı sahasında Play-Off’un ikinci maçında Kavakköy ile Esenler Gençlik karşılaştı. Müsabaka çekişmeli geçiyordu. 68’nci dakikaya gelindiğinde, maçı Esenler Gençlik 2-1 galip götürüyordu. İnanılmaz bir durum gerçekleşti. Bu maçta da çıkan istenmeyen olaylar nedeniyle hakem müsabakayı tatil etmek zorunda kaldı. Bu iki maçla ilgili nihai kararı İl Tertip Kurulu verecek. 
 
Futbol İl Temsilcisi Hayrettin Acar başkanlığındaki İl Tertip Kurulu bu iki müsabaka ile ilgili olarak bugün toplanacak. Hakem, Gözlemci ve Saha Komiseri raporları değerlendirilecek. Edinilen verirlere göre, Tertip Kurulu muhtemelen Çanakkale Genç 1915 ile Esenler Gençlik’in galibiyetlerine karar verecek. Bu durumda ise Çanakkale Genç 1915 ile Esenler Gençlik takımları finalde karşılaşacak. Finali kazanan takım ismini Çanakkale 1.Amatör Lig’e yazdıracak. 
 
2 grup halinde oynanan ve normal sezonu sona eren Çanakkale 2.Amatör Lig’de gruplarını Birinci sırda tamamlayıp, Şampiyon olan Kocatepe Gençlik ile Gelibolu ekibi Bayırköyspor 1.Amatör Lig’e yükselmişlerdi. Sezon başında ilan edilen statüsü uyarınca hafta sonu Çanakkale Genç 1915 ile Esenler Gençlik arasında oynanacak Play-Off finalini galip bitiren takım da yeni sezonda Çanakkale 1.Amatör Lig’de mücadele etme hakkı kazanacak.                                 (Atilla Akın)
Paylaş