havadurum

Millet İttifakı, birlik ve beraberlik mesajı verdi

874

 24 Haziran seçimlerine hazırlanan siyasi partiler, Ramazan bayramı dolayısıyla seçim çalışmalarına ara verdiler. CHP Çanakkale Yönetimi, bayramlaşma törenini bayramın ilk günü yaptı. Millet İttifakında yer alan İyi Parti ve Demokrat Parti’li yöneticiler, İyi Parti İl Binasında bayramlaşma törenini gerçekleştirdiler. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Satuk Buğra Kavuncu’nun da Çanakkale’de olması dolayısıyla bayramlaşma töreni CHP İl Binasında devam etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavuncu ile bayramlaşmak için bir araya geldiler. CHP İl Binasında yapılan törene, iki parti genel başkan yardımcılarının yanı sıra CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, İyi Parti İl Başkanı Eşref Bener Varol, Demokrat Parti İl Başkan Yardımcısı Nail Babacan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, İyi Parti 1’inci sıra milletvekili adayı Rıdvan Uz ve İyi Parti 4’üncü Sıra Milletvekili adayı İkbal Aytaç da yer aldı. 

 
“24 Haziran’da ‘Türkiye Bayramı’nı kutlayacağız”
Ülkeyi sevenlerin, ülkeye karşı kendilerini sorumlu hissedenlerin Millet İttifakını oluşturduklarını söyleyen İsmet Güneşhan; “Bu ülkeyi seven, ülkeye karşı sorumlu hisseden herkes bir sorumluluk anlayışı içerisinde Millet İttifakı’nı oluşturdu. Millet İttifakı, Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunları, sıkıntıları çözmek için yoğun bir çaba içerisinde. Ben bu bayramla birlikte gerçek bayramın Türkiye’de önümüzdeki hafta yaşanacağını ve ‘Türkiye Bayramı’ olarak hepimizin birlikte kutlayacağına yürekten inanıyorum yapmış oluğumuz seçim çalışmalarında da halkımızın Millet İttifakına yönelik gösterdiği büyük teveccühü görüyoruz. Dolayısıyla Millet İttifakı’nın parlamentoda çoğunluğu sağlayacağı açık ve net bir şekilde görülmekte. Cumhur İttifakında yer alan AKP de bunu gördüğü için son zamanlarda iyice hırçınlaştı, iyice sert söylemlerde bulunmaya başladı. Artık tünelin ucu gözüktü, korkunun ecele faydası yok” dedi.
 
“Millet İttifakı olarak herkes elinden geleni yapıyor”
Bayramlaşma töreninde konuşma yapan İyi Parti İl Başkanı Eşref Bener Varol, ayın 24’ünde başka bir bayram kutlayacaklarını söyleyerek; “Bugün bir bayram kutluyoruz ayın 24’ünde de başka bayram olacak. Bunu da birlikte başarmak için Millet İttifakı olarak herkes elinden geleni yapıyor. Bu anlamda bugün, Çanakkale’de bulunan Genel Başkan Yardımcımız ile beraber CHP’li yetkililerle beraber bayramlaşalım istedik. Her iki parti yetkililerinin tekrar bayramlarını kutluyorum” dedi. 
 
“Bayramlar, kardeşliktir, birliktir, beraberliktir”
Millet İttifakının ülkeye çok önemli birliktelik mesajı verdiğini söyleyen Mehmet Satuk Buğra Kavuncu; “Bayramlar, kardeşliktir, birliktir, beraberliktir. Ben, Millet İttifakının ülkeye çok güzel bir birliktelik mesajı verdiğini düşünüyorum. Çünkü temel değerler üzerinde ortak bir görüş sağladık. Hak, hukuk, adalet, liyakatli yönetim, şeffaf devlet, hesap verebilir devlet bunlar çok mühim. Çünkü bunların olmadığı bir yerde ne sosyal demokratlık yapabilirsiniz, ne de milliyetçilik, ülkücülük yapabilirsiniz ne de farklı bir siyasi ideolojinizi rahatça anlatabilirsiniz. Bu temel değerler üzerindeki birliktelik çok önemli” dedi. 
 
“Seçime gidilirken 10 barajını bir tehdit olarak kullandılar”
Konuşmasında Millet İttifakının ilkeleri temelinde kurulmuş bir ittifak olduğunu söyleyen CHP Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek; “Millet İttifakı temel ilkelerde uzlaşmış, ilkeler temelinde kurulmuş bir ittifaktır. Maalesef OHAL sürecinde seçime gidiyoruz. Yapılması gereken OHAL’in kaldırılması, yüzde 10 seçim barajının kaldırılmasıydı ama bir demokrasi ayıbı olan yüzde 10 barajını bir tehdit olarak kullanmak için kaldırmadılar. Millet İttifakı hem bu demokrasi ayıbı barajını yıkmak hem temsilde adaleti mecliste sağlamak hem de yıkılan demokratik hukuk devletini tesis etmek için kuruldu, kuvvetler ayrılığı için kuruldu, demokrasi için kuruldu. 24 Haziran’dan sonra da Millet İttifakı parlamentoda Türkiye’nin önünü açmak için çalışacak. Millet İttifakı mecliste çoğunluğu sağlayacak ve Türkiye rahat bir nefes alacak. Çanakkale’de de Millet İttifakı çok açık ara birinci olacak” dedi. 

“AKP yavaş yavaş omurgasız kalacak”
Nail Babacan; “Benim tespitime göre Türkiye’nin omurgasını merkez sağ teşkil etmektedir. Merkez sağ seçmen de Millet İttifakı’na kaydığı için AKP’nin omurgası çatırdamıştır. AKP yavaş yavaş omurgasız kalacaktır. Çanakkale’yi Türkiye’nin 81 ili arasında en şanslı il olarak görüyorum” dedi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş