havadurum

Mutan "Sevgili Ülgür Gökhan aday adayı değil"

1216

 Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, aylık olağan toplantısında basın mensupları il bir araya geldi. Geçtiğimiz haftalarda Merkez Belediye Başkalığına aday adaylık başvurusunu yapan Başkan Mutan, CHP’nin Yerel Seçim süreci ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. CHP Genel Merkezi’nden, CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Haluk Pekşen Başkanlığında, CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek ve Muğla Milletvekili Burak Erbay’ın yer aldığı üç kişilik bir heyet geldiğini belirten Mutan, heyetin çoklu aday olan yerlerde adaylarla görüşme yapacaklarını söyledi. Aday adaylık başvuru süreci ile ilgili konuşan Başkan Mutan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a eleştirilerde bulundu. Başkan Gökhan’ın henüz gerçekleşmiş bir aday adaylık başvurusunun bulunmadığını belirten Mutan; “Başkan Gökhan’ın aday adaylık başvurusu ödentisini yatırdığı söyleniyor. Hani biz şeffaf olacaktık? Hani adil olacaktık? Hani hiç kimsenin imtiyazı olamayacaktı? Hani hiç kimse adil ve eşit olmayan koşullarda yarıştırılmayacaktı? Demek ki ben buradan da ilan ediyorum; ‘sevgili Ülgür Gökhan aday adayı değil, değil arkadaşlar’. Kurallara uymayan kural dışı kalır” dedi. Adil bir yarış istediğini ifade eden Mutan; “Bunu istedim ve istemeye de devam edeceğim. Kötü bir şey mi istiyorum? Ben bunu siyaset kurumu adına istiyorum, sadece CHP adına değil. Darısı da diğer siyasi partilerin başına diyorum” dedi. Kepez Belediye Başkanlık aday adaylığı ile ilgili de konuşan Başkan Mutan, 4 tane aday adaylık başvurusu olduğunu belirterek; “Bugün gelen manzaraya bir bakın. Bir yanda mimar, bir yanda Jeofizik Mühendisi, bir yanda Öğretim Görevlisi, bir yanda da hiçbir mesleki eğitim almamış bir arkadaşımız. Yerel seçimler öyle kolay değildir, zordur. Öyle kaptı kaçtıya gelmez” dedi. Seçim sandığı gelmezse İlçe ve İl Yönetimlerinin istifa etmesi gerektiğini yineleyen Başkan Mutan;  “Kurallara herkes uyacak uymayanlar oyun dışı kalacak, kalmalı” dedi.

 
“Genel Merkez’den üç kişilik heyet Çanakkale’de”
Çoklu aday olan yerlerde CHP Genel Merkezi tarafından 3 kişilik bir heyetin aday adayları il görüşmek amacı ile görevlendirildiğini belirten Başkan Mutan; “CHP Genel Merkezinden Haluk Pekşen başkanlığında, Antalya’dan Rahmet Zeybek ve Muğla Milletvekili Burak Erbay’ın yer aldığı üç kişilik bir heyet geldi.  Her üçü de hukukçu olan vekillerimiz, çoklu adaylı yerlerde görüşmeler yapacaklar. Artık adayları mı çağırırlar, yoksa teşkilatlarla mı görüşürler bilmiyorum” dedi.
  
“Hak arıyorum, hukuk zemininde adalet arıyorum”
Yerel seçim aday adaylık sürecinin devam ettiğini belirten Mutan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a eleştirilerde bulundu. Mutan; “CHP’de illerde Belediye Başkan adayları aday adaylarını açıkladılar. Bilindiği gibi CHP’de adaylık başvurusu süresi 19 Ekim itibariyle bitiyordu. O gün öğlen saatlerinde yeni bir genelge geldi ve süreç 26 Ekim tarihine uzatıldı. 26 Ekim tarihine kadar da şu anki Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan’ın kamuoyu ile paylaşılmış bir adaylık başvurusu yok!” Basından sızıntı olarak aldığımız bir duyum noktasında Başkan Gökhan’ın aday adaylık başvurusu ödentisini yatırdığı söyleniyor. ‘Hani biz şeffaf olacaktık? Hani adil olacaktık? Hani hiç kimsenin imtiyazı olamayacaktı? Hani hiç kimse adil ve eşit olmayan koşullarda yarıştırılmayacaktı?’ Demek ki ben buradan da ilan ediyorum; ‘sevgili Ülgür Gökhan aday adayı değil, değil arkadaşlar’. Kurallara uymayan kural dışı kalır. Oyunun kurallarına uymayanda oyun dışı kalır. Herkes uyacaksa, herkes uyacak. Hiç kimse uymayacaksa, hiç kimse uymayacak. Hak arıyorum, hukuk zemininde adalet arıyorum. Önce kendi partim içimde arayacağım. Yok öyle değilse; çıksın ‘Aday adayıyım, belgelerimi verdim. İşte ispatı’ desin. Ya da ilçe başkanlığından biri çıksın, ‘evet aldık’ desin. Ya da birileri çıksın, ‘bunlar imtiyazlı aday adayıdır’ desin. Bizde ‘öyle mi’ diyelim, bilelim” dedi.
 
 
“Beni atayacaksa halk, seçmen ve üyeler atasın istiyorum”
Adil bir yarış istediğini belirten Mutan; “Hakkaniyetli bir yarış istiyorum. Ben çok da bir şey istemedim arkadaşlar. ‘Bir anket yapılsın tüm seçmen kucaklansın, üyeler sandığa gidip oy kullansın’ istedim. Hatta ben üyelerinde ötesinde imkanlar varsa, kendini CHP’ye yakın hisseden seçmenin de oy kullanacağı sandıkları konulsun istiyorum. Daha geniş katılımlı, üyeye sıkışmayan bir ön seçim daha iyi olur diye düşünüyorum. Bütün seçmeni kucaklayan bir anket olsun istiyorum. Ben, ‘beni atayın’ demedim. ‘Beni atamayın’ dedim. Beni atayacaksa halk, seçmen ve üyeler atasın istiyorum. Bunu istedim ve istemeye de devam edeceğim. Kötü bir şey mi istiyorum? Ben bunu siyaset kurumu adına istiyorum, sadece CHP adına değil. Darısı da diğer siyasi partilerin başına diyorum. Siyasi partiler kanunu değişir de daha adaletli yarışlar olur. Partiler arasında da öyle olur” dedi.
 
 
“Kendim için istediğimi Kepez için de istiyorum”
Kepez Belediye Başkanlığı aday adayları ile ilgili düşüncelerini paylaşan Başkan Mutan; “Kepez benim canım, kalbim. Ben Kepezim. CHP’de de Kepez Belediye Başkanlığı için 4 tane aday var. ‘Kaptı kaçtı, hemen bir ön seçim yapalım, sandığı koyalım, malı götürelim’ Kepez’de gitmez. Kepez’de 1992 Yılı 5 Haziran’da başlayan belediyecilik süreci ile alakalı bir şeyler ifade etmeye çalışıyorum. Kepez’de adaylar, aday adayları dahil hepsi üniversite mezunudur. Bugün gelen manzaraya bir bakın. Bir yanda mimar, bir yanda Jeofizik Mühendisi, bir yanda Öğretim Görevlisi, bir yanda da hiçbir mesleki eğitim almamış bir arkadaşımız var. Yerel seçimler öyle kolay değildir, zordur. Öyle kaptı kaçtıya gelmez. Bir aklıselim gelmiştir ve herkesle görüşecektir. Ancak dediğim gibi, kendim için istediğimi Kepez için de istiyorum. Bir anket, bir ön seçim bunlar değerlendirmelidir. Ekibim ve arkadaşlarımla birlikte onca emeğimiz var. Burada ki duruşum budur, bunu da net bir şekilde ifade ediyorum” dedi.
 
 
“Seçim sandığı gelmezse ilçe ve il istifa etmelidir”
Son olarak soruları yanıtlayan Başkan Mutan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in de ön seçimden yana olduğunu dile getirerek;  “Daha önce de ifade ettim. Eğer için seçim sandığı gelmezse ilçe ve il istifa etmelidir. Kurallara herkes uyacak uymayanlar oyun dışı kalacak, kalmalı. Muharrem Erkek beyde ön seçim istiyor. Birebir bütün partili ortamlarda söylediğini söylüyorum, ön seçim istiyor. Geçen hafta Genel Merkezdeydim. ‘Partinin denetiminde sandık konulsun. Şu iklime herkes hazır olsun’ dedim. O sandık gelecek ve anket yapılacak. Demokrasi kazanacak. Darısı diğer siyasi partilerin başına. Çuvalla Ankara’ya gitmesin, birileri ‘seni atadım’ demesin” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş