havadurum

Özel "Ejder'i neden kayırıyorsunuz?"

2509

 Çanakkale`nin Eceabat Belediye Başkanı AKP’li Adem Ejder, CHP`li Belediye Meclis üyesi Timur Koşal`ı tehdit etmek ve kasten yaralamak suçlarından yargılandığı davada 10 ay hapis cezasına çarptırılmış, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 9’uncu Ceza Dairesi`ne yaptığı istinaf başvurusu da reddedilen Ejder’in hükmü kesinleşmişti.  CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Grubu adına TBMM’de yaptığı basın açıklamasında, ‘TCK 53’üncü maddesi kapsamında memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten infaz süresince yoksun bırakılması’ hükmüne rağmen, Ejder’in neden hala görevine devam ettiğini sordu.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemi ile sorularını yönelten Özel; “Cumhuriyet Savcısının, hakkında kesinleşmiş hapis cezası alan Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder’in görevinden men edilmesi gerektiğini idari makama ilettiği halde, 6 aydan fazladır neden kayırıyorsun ve neden görevden almıyorsun” dedi.

 
“Görevine devam etmesi Türk Ceza Kanuna ve Anayasamıza aykırıdır”
Görevden alınmadığı gerekçesi ile İçişleri Bakanı Soylu’nun da sorumluluğu bulunduğunu belirten Özel açıklamasında; “Eceabat Belediye Meclis Üyelerini sözlü ve fiili darp etmek gibi çeşitli suçlardan ‘kesinleşmiş hapis cezası almış ve TCK 53’üncü Madde gereğince Belediye Başkanlığı görevinde men edilmiş’ AKP’li Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder’i görevinden almayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da en az Belediye Başkanı Adem Ejder kadar görevini kötüye kullanmıştır. Hapse girmiş ve denetimli serbestlikle dışarı çıkmış kişi cezasını başka yolla çekiyor. Görevine devam etmesi Türk Ceza Kanuna ve Anayasamıza aykırıdır” dedi.
  
“BİMER’den ‘kamu görevi yapamaz’ cevabı”
BİMER’e yazılan soruda Cumhuriyet Başsavcılığı imzası ile Ejder hakkında ‘kamu görevi yapamaz’ dendiğini dile getiren Özel; “BİMER’e bilgi edinmek için yazdığımız, hapis cezası alan Eceabat Belediye Başkanı görevine nasıl devam etmektedir diye sorumuza, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Çetinkaya’nın imzasıyla, ‘Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, suçlu bulunmuş, kesinleşmiş hapis cezası aldığı için bundan sonra kamu görevi yapamaz’ demiştir. İlgili uygulama kararı 27 Temmuz 2017 tarihinde UYAP’a işlenerek idare gönderilmiştir ve görevden alma sorumluluğu İdaredir demiştir. İdare, İçişleri bakanlığıdır ve kesinleşmiş hapis cezası alarak kamu görevinden men almış AKP’li Belediye Başkanı’nı yaklaşık 6 aydır göz göre göre kollayan, kayıran ve görevden almayan Süleyman Soylu’dur” dedi.  (Eren Aşnaz)
Paylaş