havadurum

Partilerde seçim süreci

943

 Çanakkale’de partilerde kongre süreçleri hızlanmaya başladı. AKP Çanakkale İl Başkanlığı, Çanakkale ilçe ve belde teşkilatları parti kongreleri sürüyor. 5 Ağustos 2017 Cumartesi günü Ayvacık ilçesi Küçükkuyu belde teşkilatı ile başlayan seçim takvimi, 30 Eylül 2017 Cumartesi günü Çanakkale Merkez İlçe Kongresi ile sona erecek. Biga İlçe Kongresi ise 30 Ağustos 2017 Zafer Bayramı günü yapıldı. İlçe kongreleri ardından yapılacak AKP Çanakkale İl Kongresi'nin ise henüz tarihi belirlenmedi. 


AKP’de aday nasıl belirlenecek! 
Atama yoluyla belirlenecek olan İl Başkanlığı için kongre öncesinde karar; tabana sorulacak ama tavan karar verecek: Önce Milletvekili ve Eski Milletvekilleriyle eski il başkanlarıyla, il gençlik ve kadın kolları başkanlarıyla, mevcut belediye başkanları, mevcut ilçe başkanları ile Koordinatör Milletvekili bir dizi görüşmeler yapacak. Sonrasında ise sandık ortaya konulacak. Yönetim Kurulu Asil ve Yedek Üyeleri, İl Gençlik ve Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Başkanları, İlçe ve Belde Yöneticileri ile mahalle başkanları sandığa gidip temayül için oy kullanacak. Ve nihayetinde; Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini en iyi şekilde temsil edecek kişiyi belirleyecek. 

CHP, seçimlere köylerden başladı! 
10 Eylül’de Lapseki ilçesinde seçimlere başlayan CHP ise, merkez ilçede delege seçimlerine 16 Eylül Cumartesi Günü Esenler Mahallesi ile başlayacak. Beyaz ve mavi renk olmak üzere iki listenin yarışacağı delege seçimlerinin ardından ilçe kongreleri ve sonrasında da il kongresi yapılacak. Kongre sürecinde iki farklı yapı delege seçimlerinde ağırlığını ortaya koyacak. CHP´deki taraflar kozlarını öncelikle delege seçimlerinde kullanacaklar. Delege seçimlerine göre ilçeye yönelik hesap, sonrasında da il kongresinde adaylar belirlenecek.  CHP’de kongre yarışında iki taraf yer alıyor. CHP’nin seçim takvimi; Esenler Mahallesi Bahriyeli Kıraathanesi’nde başlayacak, 17 Eylül Pazar Günü İsmetpaşa Mahallesi, 23 Eylül Cumartesi Günü Cevatpaşa Mahallesi, 24 Eylül Pazar Günü Barbaros Mahallesi, 25 Eylül Pazartesi Fevzipaşa – Kemalpaşa- Namıkkemal Mahallelerinde gerçekleşecek. Merkez seçimleri, mahallelerin ardından 26 Eylül Salı Günü Kepez Beldesi ile sona erecek.
(Şebnem Özer)
Paylaş