havadurum

Siyasi partilerde kader günü

1116

 YSK’nın, 24 Haziran`da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi için hazırladığı takvim kapsamında partiler, Milletvekili kesin adaylarını bugün YSK’ya bildirecekler.  Siyasi parti genel merkezleri seçime katılacakları, seçim çevrelerine ait listeleri en geç saat 17.00`ye kadar YSK`ye verecek. YSK, siyasi partilerin aday listelerini incelemeye başlayacak. Bağımsız milletvekili adaylığı için de saat 17.00`ye kadar il seçim kurullarına başvuru yapılacak. Aday adaylarında heyecanlı bekleyiş sürerken, kulislerde konuşulan ‘ilk iki sıralarda kimler yer alacak’ tartışmaları da bugün çözüme kavuşacak. Parti aday adayları ve adaylık yarışında önce çıkan isimler şu şekilde; 


AKP’de iki isim ön sırada
24 Milletvekili aday adayı ile en fazla aday adayını elinde bulunduran AKP’de iki ismin adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın ilk sırada yer alacağı belirtilirken, Jülide İskenderoğlu’nun ise ikinci sırada yer alacağı belirtiliyor.  AKP’de adaylık yarışı içerisinde olan aday adayları; Ahmet Yonar, Bülent Turan, Doğuş Şahin, Fatma Bektaş, Fevzullah Sayın, Fırat Akgün, Furkan Sezer, Hacı Ramazan Işıldak,  Hikmet Yurteri, Hülya Karagöz Yıldız, Hüseyin Yıldırım, İbrahim Köşdere, Jülide İskenderoğlu, Mehmet Özkan, Melek Atak, Meryem Doğrusoy, Necmettin Çakmak, Nurdan Aziz, Sebahattin Güner, Servet Birol, Süleyman Çengel, Timur Ay, Vahap Özsüer, Yasin Öztürk” isimlerinden oluşuyor.
 
CHP’de ikinci sıra heyecanı 
CHP’de ilk sırayı yine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in alacağına kesin gözüyle bakılıyor. Mevcut Çanakkale Milletvekili Bülent Öz’ün listede ikinci sırada gösterilecek isimler olarak konuşuluyor.  CHP’de, ‘Adil Can, Bülent Öz, Erdinç Uslan, Metin Ümit Ural, Muharrem Erkek, Özgür Ceylan, Serdar Soydan, Songül Şentürk’ aday adaylığı başvurularını gerçekleştirdiler.
 
İyi Parti’de 9 aday adayı
İyi Parti’de ise Kurucular Kurulu üyesi Rıdvan Uz, eski İl Başkanı İrfan Dehmen ve eski Merkez İlçe Başkanı İsmet Balkan, sıralamada yarışacak isimler. İyi Parti’de Uz’un birinci sırayı alabileceği konuşulurken, ikinci sırayı ise belirsizliğini koruyor. İyi Parti aday adayları; “İyi Parti: Hüsamettin Yarıcı, İrfan Dehmen, İsa Şahin, İsmail Mutlu, İsmet Balkan, Mehmet Tamer Ergün, Rıdvan Uz, Zeki Yılmaz, Zülfü Uçar” isimlerinden oluşuyor. 
 
MHP’de adaylar belli oldu 
MHP’de aday isimleri netleşti. MHP Milletvekili adayları; “Evren Yalçın, Necip Fazıl Bayram, Aliye Ertopçu, Arda Bozkurt” isimlerinden oluşuyor.
 
HDP 4 isimle seçimlere giriyor
HDP Çanakkale’de; “Bülent Köreği, Zübeyir Özkaya, Adile Yalçın, Mustafa Bilgiç” isimleri ile yurttaşlardan oy isteyecek. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş