havadurum

TFF şimdiden çatırdıyor!..

610

 Uyuşmazlık Çözüm Kurulu üyeliğine getirilen Eker ile Amatör Futbol Disiplin Kurulu üyesi olan Muhammed Enes Cirit’in her iki kurulun talimatlarında belirtilen kıdem koşullarına uymadığı anlaşıldı.

Bu görevlere atanmak için mesleğini belli bir süre yapmış olmak kuralı (yasası) ihlal edilerek, bu kişiler ilgili yönetim kurulu üyeliklerine atanmışlar.
Atayanların bunu bilmemesi veya Federasyon hukuk bürosunun bu konuda uyarı yapmamış olması mümkün değil..
Muhtemelen tamamen bilerek ve farkında olarak gerçekleştirilmiş bir tasarruf. 5 yıllık bir çalışma kıdemi gibi oldukça basit ve açık olan bir kuralı içeren yasayı dahi ihlal eden, hiçe sayan pervasız bir anlayış..
Ne olacak peki derseniz, hiç bir şey olmayacak... Kıdem koşulunu kaldırırlar olur biter. Veya hiç bu şekliye devam ederler. Çünkü kim kimi denetleyecek ve hesap soracak?
Bir ülkede üstyapı zihniyetiniz, işleyişiniz neyse genelde altyapı zihniyetiniz ve işleyişiniz de o`dur.
Altyapıların önem ve değer kazanmasının koşul ya altyapılar üstyapıyı ele geçirecek ya da üstyapı zihniyeti değişecek.
 
Özetle;
1. Türkiye Futbolu neden gelişmiyor diyenler, biraz da "adam kayırma", "adama göre iş" gerçeğine ve meselesine dönük düşünmesi ve yazması gerek.
2. Bir toplumda üstyapınızın niteliği neyse, altyapılarınızın değeri ve önemi o`dur.
3. Andorra ve Moldova ile galibiyetleri ile zafer ilan edilmez. Destan yazılmaz. Bu tür yanıltıcı ve anı kurtaran algı yönetimleri, Türkiye Futbolunun geleceğe ilişkin plansızlığını devam ettirir. Asıl olan geleceğe yatırım yapmaktır.
4. Siyaset ile bu kadar ilişkili bir futbol düzeni halkın, çocukların ve gençlerin futbolu olmaz.
5.Futbol üstyapısının (düşünce, zihniyet, yönetim, işleyiş vb) rantiyeci, sonradan görme, ihaleci ve liyakatsiz kişilerden oluştuğu bir yapıda, futbolun diğer aktörleri de, futbolun kendisi de "geleceği önceden belli" olmayan bir futbol olur.
Oysa çarşambanın gelişi salıdan, çarşambanın gelişi perşembeden belli olmalıdır.
Planlılık, sürdürülebilir gelişim bunu gerektirir.
Kaynak; Futbol’da Altyapı Eğitimi
Paylaş