havadurum

TKP Belediye Başkan adayı Yıldırım; "Amacımız, 'sosyalist' bir geleceği birlikte inşa etmektir"

1312

 TKP Çanakkale İl Örgütü 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerde belediye Başkan adayını açıkladı. İl Binasında yapılan açıklamada İstanbul Teknik Üniversitesi Metalürji ve Malzeme Bölümü mezunu Reyhan Yıldırım TKP Çanakkale Merkez Belediye Başkan adayı olarak seçimlerde yarışacağını belirtti. Açıklamaya TKP Yönetim Kurulu ve üyeleri de katıldı. Yerel seçimlerin, emekçilerin politize olması anlamında önemli olduğunu belirten Yıldırım; “Amacımız, halkımızın her aşamada yönetime katılımını sağlayarak, ‘ilerici, kamucu, aydınlanmacı, laik, yurtsever, sosyalist’ bir geleceği birlikte inşa etmektir” dedi. Tunceli ‘Ovacık’ da  yapılanları; “Sosyalistlerin mevcut düzende yapabileceklerinin mütevazı bir modelidir” şeklinde tanımlayan Yıldırım; “Örgütlü mücadelenin gücüyle emekçilere, farklı cinsiyet ve yönelimlere karşı ayrımcı ve şoven girişimleri engellemeyi, her çeşit karanlığın önünü kesmeyi hedefliyoruz” dedi. Program maddelerini sıralayan Yıldırım; “Suyun nerdeyse ücretsiz temini, yoğun saatlerde ulaşımın edersiz gerçekleştirilmesi, ilimizdeki yurttaşların gelişimine olanak verecek ebeveyn okulları, sağlık panelleri ve benzerinin yine ücretsiz sağlanması, mahalle kütüphanelerinin, belediye yurtlarının açılması… programımızdaki maddeler arasındadır” dedi.


“Emekçilerin yaşam alanları talan edildi”
Emekçilerin, yaşam alanlarının talan edildiği dönemlerden geçtiğini belirten Yıldırım;  “Sermaye sınıfının tarihsel birikimimizi, kazanımlarımızı, yaşamlarımızı talan ettiği dönemlerden geçiyoruz; üretim bitirildi, işsizlik tavan yaptı, çalışanlara ödenen reel ücretler geriledi, emekçilerin hakları gasp edildi. İdeolojik ve siyasi saldırılar halkımızı cehalete sürükledi. Bu saldırılara kimi aklı karışık sol akımlar da ortak. Karartma, vizyonda. Fakat karanlık kalıcı olamaz. Partimiz kolektif aklın ve eşsiz tarihsel geleneğimizin vücut bulmuş halidir. Bizim için seçim hedeftir kuşkusuz. Fakat esas olarak, çarpıklıkları sergileyerek emekçileri politize edeceğimiz bir mücadele ortamıdır. Bu anlamda mahalli seçimler değerlidir. 81 il ve 85 ilçede göreve talip olurken doğrultumuz, bilim ve sanatla beslenen, doğanın korunduğu, tüm canlıların sağlıklı ve iyi yaşam hakkının gözetildiği, ‘barınma, beslenme, ulaşım, eğitim, sağlık’ gibi tüm alanlardaki olanakların üst sınıfların tekeli ve dahi sermayenin beslenme alanı olmaktan çıkarıldığı faaliyetler yürütmek, halkımızın her aşamada yönetime katılımını sağlayarak, ‘ilerici, kamucu, aydınlanmacı, laik, yurtsever, sosyalist’ bir geleceği birlikte inşa etmektir” dedi.
 
“Ovacık, sosyalistlerin mevcut düzende yapabileceklerinin mütevazı bir modelidir”
Açıklamasına; “Kazanımlarımızdan biri olan Ovacık, sosyalistlerin mevcut düzende yapabileceklerinin mütevazı bir modelidir” şeklinde devam eden Yıldırım;  “Görece küçük bu yaşantı alanındaki büyük başarıların Çanakkale gerçekliğinde yaygınlaştırıldığını hayal ediniz; emeğin sömürünün egemenliğini örgütlenerek alt ettiğini, sermaye ve rant çoğaltma ahlakının eşitlikçi bilinç ve dayanışma ile yer değiştirdiğini, üretimin canlandırılıp kazanımların kentin, özellikle kültürel yozluğun ele geçirdiği genç beyinlerin zihinsel üretim potansiyelini harekete geçirmek üzere değerlendirildiğini… Kentimizin yalnızca bugününü değil geleceğini de düşünüyoruz. Belediyemizin sorumluluk alanlarında sömürücülerin ve fırsatçıların varlık zeminlerini ortadan kaldırmayı, şehrimizde mevcut kültürlerin korunup geliştirilmelerine ortam hazırlamayı planlıyoruz. Örgütlü mücadelenin gücüyle emekçilere, farklı cinsiyet ve yönelimlere karşı ayrımcı ve şoven girişimleri engellemeyi, her çeşit karanlığın önünü kesmeyi hedefliyoruz” dedi.
 
“Doğal kaynaklar ve kültürel zenginliklerimizi halkın adil faydasına uygun yönetmek görevimizdir”
Açıklamasında programlarını sıralayan Yıldırım; “TKP, toplumdaki eşitsizliklerin temel kaynağı olan üretim araçlarındaki özel mülkiyeti, belli programlar çerçevesinde ortadan kaldırmaya yönelik bir ekonomik politika izler. Toprak da içinde olmak üzere, belediyenin sorumlu olduğu doğal kaynaklar ve kültürel zenginliklerimizi halkın adil faydasına uygun yönetmek görevimizdir. Suyun nerdeyse ücretsiz temini, yoğun saatlerde ulaşımın edersiz gerçekleştirilmesi, ilimizdeki yurttaşların gelişimine olanak verecek ebeveyn okulları, sağlık panelleri ve benzerinin yine ücretsiz sağlanması, mahalle kütüphanelerinin, belediye yurtlarının açılması programımızdaki maddeler arasındadır. Sosyal konutları söylem olmaktan çıkarmak, kentsel dönüşümün emekçi halk aleyhine bir el değiştirme aracına dönüşmesini engellemek, kültür ve sanata sermayenin biçimlendirici gölgesini düşürmemek, tarihi yapıların ve mümbit arazilerin hor kullanılmasını önlemek, üzüm, domates, soğanımızı geri getirmek, üreticiden halka doğrudan satış ilişkisinin altyapısını geliştirmek, kazanımları kar hanesine yazmak yerine halkımızın diğer ihtiyaçlarına kanalize ederek özellikle kadınlar, engelliler ve bir üniversite kenti olduğumuz için gençler için istihdam yaratacak projeler düşünmek, yaşlı ebeveynlerimizin geçici misafir edilebileceği bakım evleri kurmak, kreşleri çoğaltmak programımızda çok önem verdiğimiz faaliyet kalemlerimizdir” dedi. 
 
“Paranın saltanatı varsa halkın TKP’si var!”
Yıldırım son olarak; “Sermaye lehine yerel yönetim borçlanması gerektiren yürütme faaliyetlerine son vereceğimizin de bilgisini iletelim. Sosyalist anlayışın ekonomik amacı, tüm toplumun refah içinde yaşaması, yurttaşların yaşama koşullarının her geçen gün iyileştirilmesidir. Anlayışımızda üretilen tüm zenginlik, toplumun kolektif gereksinimleri için gereken miktar ayrıldıktan sonra halkımızın değerlerini yükseltmek için bir başka yolla halka geri döner. En önemlisi de bütün bu çalışmalar halkın bilgisine, katılım ve denetimine açık olarak gerçekleştirilir. Önümüzdeki yerel seçimlerde özlediğimiz anlayış ve kenti yaratmak üzere sizlerin oylarınızı bekliyoruz. Paranın saltanatı varsa halkın TKP’si var!” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş