havadurum

Transfer sönük geçecek!

279

 Süper Lig’de devre arası dönemde Beşiktaş ve Trabzonspor’un transfer yapıp yapmayacağı merak konusu oldu. Hem Beşiktaş hem de Trabzonspor’dan Ocak 2019 ayı için net mesajlar geldi. Trabzonspor transfer yapmayacak mı? Beşiktaş ocak ayında oyuncu alacak mı? Fenerbahçe ve Galatasaray’da durumlar nasıl? Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi gerçekleri yansıtarak şunları söyledi. “Taraftar hazırlıklı olsun UEFA`dan Avrupa`ya gitmemek için men kararı gelebilir. UEFA`ya gidemeyebiliriz. Herkes buna hazır olmalı. 2 transfere ihtiyacımız var. Santrfor ve orta saha 6 ya da 8 numara olabilir. Abdullah Avcı`nın bazı istekleri var ama, TFF bize ‘Şu anda transfer yapamazsınız’ dedi. ‘Devre arası transfer yapamayacağız gibi görünüyor’ diye konuştu. Transfer döneminde en çok konuşulan paydaşlardan biri olan futbolcu menajerleri. Menajerler, ” Ocak ayında transferin çok hareketli geçeceğini düşünmüyoruz. Kulüplerin ekonomik durumu ortada. Avrupa’daki oyuncuların bonservisi yüksek. Elbette transferler yapılacak, ama yaz dönemindeki gibi hareketlilik olmayacak” yorumunu yapıyor.

Fenerbahçe’de ise Başkan Ali Koç,” İnanıyorum ki 2-3 takviye daha gerekecektir. Bunu yapacak imkanımız var mı bilmiyorum ama, hocayla istişare halindeyiz” demişti. Bu arada, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de Ocak ayını işaret eden teknik adamlardan biri. Deneyimli çalıştırıcı bir revizyonu işaret etse de, UEFA ile yapılan anlaşmanın getirdiği kısıtlamaların olduğu biliniyor.
 
TFF, transfer limitini yükseltti
Türkiye Futbol Federasyonu, Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı`nda değişiklik yaptığını açıkladı. TFF`nin sitesinden yapılan açıklamada, Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı`nın `Kulüplerin Takım Harcama Limitlerinin Hesaplanması` başlıklı bölümünde değişiklik yapılarak 2019-2020 sezonu için kabul edilebilir sapma tutarının yüzde 30`dan yüzde 40`a yükseltilmesine karar verildiği belirtildi.
Haber Merkezi
Paylaş