havadurum

Turan; "Paralelle yol yürüyenler", Uz; "İftira atmasın"

2271

 Çanakkale Kent Konseyi seçimleri “FETÖ” tartışmaları ile sürüyor! Kent Konseyi seçimini kazanan Engin Kandemir’i tebrik eden TBMM AKP Grubu Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Kent Konseyi seçimlerinde Divan Başkanlığına aday gösterilen, MHP’den istifa eden, kent siyasetinin etkin isimlerinden Rıdvan Uz’a “FETÖ” göndermesinde bulundu. “Paralelle yol yürüyenler” tabirini kullanan Turan’a, Uz’un yanıtı ise, “Aynaya bak” oldu. Turan, Kandemir’e yönelik tebrik mesajında; “Çanakkale Kent Konseyi seçimleri yasa gereği çok daha önce yapılması gerekirken, belediyenin ve mevcut yönetimin ertelemesiyle, engelleme çabalarıyla ancak bugün yapılabildi. Kazanamayacaklarını anladıkları her durumda gerginlik çıkaranlar bugünkü seçimlerde de gerginlik çıkarmaktan geri durmadılar. Bu yapı, sessizliğe ve tepkisizliğe alıştığı için ‘kafamıza eseni yaparız, kimse de sesini çıkaramaz’ tavrını uzun zaman sürdürdü. Ancak ‘yanlış da yapsak hesap soran, ses çıkaran, takip eden olmaz’ anlayışı artık geride kaldı. Eğer demokratsanız demokratlığın gereğini yapacaksınız” dedi. 

 
FETÖ iması!
“Seçim sürecinde sivil toplum örgütlerine, oy hakkı olan kurumlara baskı yapıldı” iddiasında bulunan Turan, “Yan yana gelmesi şaşkınlık yaratacak gruplar bir araya geldiler. Öyle ki, partisinden kovulan, paralelle yol yürüyenleri CHP’liler ve HDP’liler divan başkanı olarak önerdiler. Çanakkale’mizdeki STK’lar ise çok büyük emekler vererek mevcut yapının kırılması için çalıştılar. Çanakkale’yi sevenler, kavgacı, baskıcı bir yapının tekrar iş başına gelmemesi için demokratik temel haklarını kullandılar. Ortaya çıkan sonuç herkes açısından hayırlı olmuştur. Bugünkü seçimlerde Kent Konseyi Başkanımız seçilen Sayın Engin Kandemir ve ekibini, süreci büyük bir olgunlukla yürüten ve ezberleri bozan STK’larımızı yürekten kutluyorum. Sayın Kandemir ve ekibinin yeni dönemde Çanakkale ve Çanakkalelileri önemseyen, ötekileştirmeyen ve şehrin tüm unsurlarını kucaklayan bir anlayışla hareket edeceğine inanıyoruz. Yapacakları çalışmalarla Kent Konseyi’ni işler bir duruma getireceklerdir. Yeni yönetim göstereceği performansla sadece paralelin, HDP’nin ve az sayıda CHP’linin memnun olduğu bir yönetim değil, şehrimizin tüm dinamiklerini memnun eden, hepsinin hassasiyetlerini gözeten bir yönetim olmalıdır. İnanıyorum ki bu bir başlangıç. Çanakkale’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” ifadelerine yer verdi. 

Uz’dan sert tepki 
Çanakkale siyasetinin etkili isimlerinden, MHP’nin eski il başkanı ve belediye başkan adayı olan, geçtiğimiz günlerde ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye muhalif ekiple birlikte istifa eden Rıdvan Uz, Turan’ın iddiasını tepki gösterdi. Uz, “Şu AKP FETÖ’cülerden temizleneceğine, bunlarla kol kola yürümesinin Çanakkale’deki sorumlusu, ipliğinin bağlı olduğun makara seni kurtarmaz. Mübarek kandil akşamı sağa sola iftira atacağına, aynaya bak FETÖ’cü diye kendini göreceksin. Ben sana on gömlek fazla gelirim” ifadesine yer verdi.
(Seçkin Sağlam)
Paylaş