havadurum

Turan'dan tahliyelere tepki...

350

 Lapseki Belediyesi’nin inşa ettiği 15 Temmuz Şehitler Parkı’nın açılış törenine katılan Turan, burada referanduma ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Turan, FETÖ ile ilişkili oldukları iddiasıyla tutuklanan ve geçtiğimiz günlerde haklarında tahliye kararı verilen ancak daha sonra tekrar gözaltına gazetecilere değindi. Turan; “ Bunlar gazetecilik maskesiyle darbe yapmaya kalkışan bir örgütün militanları. Bunları masum göstermeye hiç kimsenin gücü yetmez. FETÖ ile mücadelemizi bu tür çıkışlarla durdurmaya çalışanlar asla başarılarına ulaşamazlar. FETÖ ile mücadelemiz asla bitmeyecek. Bugün bu yüzyılın 18 Mart’ı 15 Temmuz olmuştur. Mustafa Kemal’in emrinde ki Yahya Çavuşlar, Seyit Çavuşlar nasıl ki destan yazmışsa bugün Ömer Halisdemir’ler destan yazmıştır. Unutmayın, kurda merhamet kuzuya zulümdür. Bizler kurda merhamet etmeyeceğiz. Kuzunun hakkını kurttan sonuna kadar soracağız” dedi. Twitter hesabından da kararı değerlendiren Turan; "Terör örgütü adına haber yapmak, algı operasyonuna girişmek gazetecilik değildir. Cumhurbaşkanını asmakla tehdit etmek ‘basın faaliyeti’ olamaz! Millet adına karar veren mahkemeler FETÖ’cülüğüyle gurur duyanlara hak ettikleri cezaları verecektir/vermelidir. Aksi tutum ve kararlar idam diye meydanları inleten aziz millete, 15 Temmuz şehit ve gazilerine büyük haksızlık olacaktır" dedi. Turan Lapseki`nin ardından sırayla Biga, Karabiga ve Gümüşçay`a hareket etti. 


"Çanakkale’ye sevdalıyız"
Referandum çalışmaları kapsamında AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan Karabiga ve Gümüşçay’a da ziyaretlerde bulundu. AKP`nin seçim koordinasyon merkezi açılışlarını gerçekleştiren Turan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında da bilgi verdi. Burada yaptığı konuşmada Çanakkale’ye sevdalıyız diyen Turan, “Bizlerin bu topraklara borcu var. Çanakkale’ye sevdalıyız biz. Ülkemiz için Çanakkale’miz için yaptığımız yapacağımız çok işimiz var” dedi. Konuşmasının devamında Çanakkale`ye güzellemeler yapan Turan, "Çanakkale herhangi bir şehir değil. Tarihiyle, turizmiyle bambaşka bir diyar. Çanakkale`den tarımı alın turizm var, turizmi alın tarih var, tarihi alın sanayimiz var. Ne kadar çalışırsak çalışalım şehitlerimize, gazilerimize, bize sahip çıkan milletimize karşı borcumuzu ödeyemeyiz" dedi. Konuşması sırasında doğalgaz taleplerini geri çevirmeyen Turan, “Burada doğalgaz çalışmalarının başlaması için çaba sarf edeceğim” dedi.
 
Biga`da okul temeli atıldı
Turan, ayrıca Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga Meslek Yüksekokulu (MYO) binasının temel atma törenine katıldı. Konuşmasında, halk oylaması nedeniyle yoğun şekilde çalıştıklarını, memleketi karış karış gezdiklerini belirten Turan, "Samimiyetle söylüyorum üniversitemizin her açılışına, her temeline katılmayı ve sizlerle beraber olmayı istiyoruz. Buraları ve üniversitemizi seviyoruz. Biz çalışmaktan yorulmayacağız. Dönüp arkamıza baktığımızda en büyük hatıralarımızın bu eserler olduğunu göreceğiz. Her karış toprağında çalışmak için yoğun bir gayret sarf ediyoruz. Makamlarımız gelip geçer, baki kalan hatıralarımızdır" dedi. Ardından Turan, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ile butona basarak binanın temelini attı.        (Haber Merkezi)
Paylaş