havadurum

Turan; "Kasaba kasaba ne yaptığımızı anlatırım"

671

 AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, iktidar oldukları süre boyunca yapılan yatırımları sıraladı. Çanakkale’nin bütün değerleriyle son dönemin parlayan yıldızı olduğunu söyleten Milletvekili Turan,  hem tarih, hem turizm anlamında kıymetli işler yapıldığını söyledi. Konuşmasında Troya 2018 Yılı’na değinen Turan, yakın zaman içerisinde Ayvacık Limanı’nın temelini artacaklarını dile getirdi. 24 Haziran’da yapılacak erken seçime değinen Milletvekili Turan; “Ak Parti kendisiyle yarışacak. Biz bir önceki seçimde ki oyumuzu aşar mıyız? Aşmaz mıyız? Ona bakacağız” dedi.  Açıklamalarında bugüne kadar Çanakkale’de güzel işler yapıldığını belirten Turan;  “Çanakkale’ye çok sayıda yatırım yapıldı.  Elimiz çok kuvvetli. Ben üç yıldır vekilim. Deyin ki bana ‘vaktimiz bol’, ben sabaha kadar anlatırım, köy köy, kasaba kasaba ne yaptığımızı. Elimiz çok dolu. Bakın etrafınıza hastaneler, okullar, kamu binaları, hükümet binaları, adliyeler, yollar, tüneller, köprüler. Büyük işler yaptık. Tarımla, hayvancılıkla, deniz turizmiyle ilgili ihracatımız artıyor bölgede. Ciddi anlamda imkânlarımız oldu. Eğer becerebilirsek, kısa süre içerisinde hep beraber Küçükkuyu’dan Midilli’ye geçeceğiz” dedi. 

 
“Ayvacık Limanının temelini atacağız”
Troya 2018 yılının çok büyük bir değer olduğunu dile getiren Milletvekili Turan; “Assos’a şimdi yeni dönemde başlıyoruz.  Yakında Ayvacık Limanının temelini atacağız. Limanla beraber kurvaziyer gemilerin yanaşması için büyük bir liman olacak. O gemi oraya gelirse, 5 bin kişi gelecek. Troya, Assos, Kaz Dağlarına ciddi turist gelecek. Lapseki, Gelibolu’da 1915 Köprümüz. Eceabat’ta Şehitliğimiz, Biga’da sanayimiz. Her alanda ciddi işlerimiz var. Köylerimizde göletlerimiz var. Kapalı sisteme geçiyoruz. Kapalı sistem dediğimiz o kadar ciddi bir iş ki değer bir ise beşe çıkıyor. Sulu tarımla susuz tarım çok farklı şeyler. O yüzden bütün imkânlarımızı zorlayarak kapalı sisteme, sulu sisteme geçmeye çalışıyoruz. Bizim şehrimizin yarısı köy ve orman. Hem şehrimizi bu konuda abad edeceğiz. Hem de köyümüzü bu konuda abad edeceğiz. Bizler köylerimizin hatırını bilen insanlarız” dedi.
 
“Biz, bizimle yarışacağız”
24 Haziran seçimlerine değinen Milletvekili Turan, AKP’nin sadece kendisine rakip olduğunu ifade ederek; “Biliyorsunuz, eskiden oy oranları başka partilerle kıyaslanırdı. Hayır, Ak Parti kendisiyle yarışacak. Biz bir önceki seçimde ki oyumuzu aşar mıyız? Aşmaz mıyız? Ona bakacağız.   Hizmetimizde, siyasetimizde, oy oranımızda tek rakibimiz var, o da biziz. Ben samimi söylüyorum, 16 yıllık devlet başkanlığı, eskiden belediye başkanlığı, il başkanlığı yapan Tayyip Erdoğan ile şuan malum yarış yapan diğer adayların, kıyası bile haksızlık. Muharrem İnce’nin devlet tecrübesi ile onun iş yapma tarzıyla, Cumhurbaşkanımızla kıyası, inanın haksızlık. Bizim iyi bir rakibimiz yok, bizim rakibimiz biziz. Biz bizimle yarışacağız. Cumhurbaşkanımız da eski yaptıklarından daha iyisini yapmaya başlayacak. Bizler daha çok üretmeye başlayacağız. Elimizin bu kadar güçlü olduğu dönem olmadı şimdiye kadar. ‘Öyle mi olur, böyle mi olur?’ yok böyle bir şey. Cumhur ittifakı o kadar güçlü ki, hem yatırımlarla, hem siyaset argümanlarıyla o kadar güçlü ki. Bence oyumuzu arttıracak olan bizim tarzımız ve tavrımız. Biz yanlış yapmazsak çok rahatız. Halkımız bizi biliyor. Ama biz yanlış yaparız, kadın kolları, gençlik kolları, ana kademe yapar, o zaman bu dedikodular, hatalar bizi aşağı çeker. Ama biz bu kadar iş yapmaya rağmen, bu kadar güçlü siyasete rağmen, bu kadar siyasi argümanların gücüne rağmen oy alamazsak, o da bizim ayıbımız olur. Çanakkale Türkiye’de ki Ak Parti ortalamasını yakalama durumunda. Biz bunda iddialıyız. Şehitliğe 300 bin kişi gelirken 3 milyon kişi geliyor. Eceabat’a yüzde 20 oy yakışmaz. Hata bizde, eğer hatamız olmasa, o hizmetlerin karşılığı bu olmaması lazım. Troya’ya başlıyoruz. Şu an yıllık 200-300 bin kişi geliyor, bir milyon kişi gelse, Bayramiç Mehmet Akif Ersoy evi ile buraya turist akımı başlıyor, Ezine OSB’si var her tarafta işimiz var” dedi.
(Haber Merkezi)
Paylaş