havadurum

Uslan "Ben de varım"

782

 CHP’nin Milletvekili aday adaylık kadrosuna katılan DİSK Genel İş eski Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan, önceki gün başvurusunu yaparken, dün ise aday adaylığını kamuoyuna duyurdu. CHP Çanakkale İl Binasında yapılan basın açıklamasına, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, CHP Çanakkale Milletvekili aday adayı Metin Ümit Ural ve CHP’li üyeler katıldı. Basın açıklamasında konuşan Güneşhan, toplamda 8 ismin aday adayı olduğunu vurguladı. Basın açıklamasında aday adaylığını açıklayan Uslan, ülkenin değerlerine sahip çıkmak için aday adayı olduğunu söyledi. Güneşhan; “CHP olarak 24 Haziran`da yapılacak olan genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili olarak dün, saat 17,00’da milletvekili aday adaylığı başvuruları sona erdi. Bizim de dün saat 17,00’a kadar CHP Genel Başkan Yardımcısı Av. Muharrem Erkek, Milletvekilimiz Bülent Öz, Özgür Ceylan, Serdar Soydan, Metin Ümit Ural, Erdinç Uslan, Songül Şentürk ve Adil Can arkadaşımızın milletvekili aday adayı olmak için başvurdu. Önümüzdeki süreç içerisinde 21 Mayıs tarihinde YSK’ya Milletvekili aday adayları sıralanarak verilecek. Biz, sıralamanın tüm örgütümüzün katılımıyla bir eğilimi yoklaması yapılması şeklinde olan talebimizi genel merkezimize ilettik. Genel merkezimizden şuanda sonuçlar için haber bekliyoruz ama olumsuz bir haber gelmesi durumunda da yine ilçe örgütlerimizin görüşlerini alarak örgütlerimizin istediği şekilde olması için çaba göstereceğiz. Tabi, burada son nihai kararı genel merkez verecek. Bugün de burada Erdinç Uslan arkadaşımızın milletvekili aday adaylığı için bir araya geldik. Yaptığı başvurunun kendisine hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

 
“CHP’liler olarak mücadele gücümüzü diri tutanları saygıyla ve minnetle anıyorum”
Açıklamasından önce ülke siyasetine hizmet vermiş siyasi partililerden örnekler veren Uslan; “Sözlerime, Cumhuriyet Halk Partililer olarak içimizdeki mücadele gücünü diri tutan tarihimizden nasıl güç aldığımıza, örnekler vererek başlamak istiyorum. ‘Biz gücümüzü önce haktan sonra halktan alırız’ diyen Halkçı Karaoğlan Bülent Ecevit`i ‘Bir memlekette namuslular da namussuzlar kadar cesur olsa’ diyen Halkçı İsmet İnönü`yü ‘Türkiye, Cumhuriyet usulü ile idare olunur, bir halk devletidir’ diyerek Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin dayanağının halk olduğunu açıkça ifade eden Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu, CHP kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla ve rahmetle anıyorum. ‘Biz daima ezilenlerden yana çıkmak zorundayız, kendimi Türkiye`nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum’ diyen Deniz Geçmiş ve arkadaşlarını,
‘Alınteri’nin Onuru’ sıfatını kazanan 15-16 Haziran işçi direnişlerinin mimarı Kemal Türkler`i, kendisine ‘idam edileceksiniz’ diyen savcıya, ‘siz ancak benim ceketimi asarsınız’ diyen Abdullah Baştürk’ü saygıyla ve minnetle anıyorum” dedi.
 
“Ülke yangın yerine dönmüş durumda”
Ülkede ekmek mücadelesinde olanların köleleştirilip ezildiğini dile getiren Uslan, açıklamasında; “Gücünü halktan alanların halkın iradesiyle yola çıkanların verdiği mücadeleler hepimize örnek olsun. Haksızlığa ve adaletsizliğe göğüs gerenlerin neler yaşadığını neler çektiğini tarihin sayfalarında gördükçe, yeni bir umut doğuyor, yeni bir güç doğuyor içimizde. Ülke yangın yerine dönmüş durumda işçiler, emekçiler, çiftçiler, emekliler, taşeronlar, kısacası ekmek mücadelesinde olanlar ağır vergi yükleriyle, köleleştirilmiş bir düzenin parçası halinde adata mengeneye sokulmuşçasına eziliyor. Sermayeye hizmet eden anlayışlarla, allayıp pullayıp süsleyip ortaya konan projeler karşısında mücadele gücü kaybettirilen halkımız, her seçim öncesinde ‘verdiğimiz oy boşa gidecek yine bunlar kazanacak’ düşüncesine yenik düşürülmeye çalışılıyor” ifadelerini kullandı.
 
“Sırat Köprüsünün de incecik olduğunu, halkın dinini istismar edenlere göstereceğiz”
Uslan, açıklamasında ‘İnce ince’ kelimelerini kullanarak CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı olan Muharrem İnce’ye de değinerek; “Yenilmeyeceğiz, kanmayacağız, direneceğiz, yıkılmayacağız. Sokakta, evlerde, köylerde, kahvehanelerde, pazarlarda, bizleri tanıyan herkese anlatacağız neyle nasıl mücadele edeceğini. İnce ince dokuyacağız, ince espriler yapacağız, ince davranışlar sergileyeceğiz, Bu ülkenin tarihindeki ince Mehmet’leri örnek vereceğiz, Sırat Köprüsünün de incecik olduğunu halkın dinini istismar edenlerin önüne koyacağız. Evet, sevgili dostlar, mücadele benim ve partililerimin damarlarındaki kanda var. 24 Haziran` da Türkiye, tarihinin en önemli virajını döneceği bir seçime gidecek. Hepimiz bunun ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu sefer kendimiz için değil, işimiz için değil, geleceğimiz için çocuklarımız için, aydınlık Türkiye için hep beraber el ele omuz omuza mücadele edeceğiz ve halkımızla beraber CHP hak ettiği yere, ‘iktidara’ taşıyacağız” dedi
 
“Ülkenin yarınlarına sahip çıkmak için Milletvekili aday adaylığımı açıklıyorum”
Her seferinde emek mücadelesinde yana olduğunu, her seferinde adaletin peşinden koştuğunu söyleyen Uslan; “Yıllarca sendikal mücadele için, işçilerim için, üyemiz olsun olmasın, partilimiz olsun olmasın hayatındaki herkes için mücadele ettim. Haksızlığa uğramış herkesin yanında oldum, Hukukun üstünlüğüne inanarak, adaletin peşinde koştum. Emek mücadelesinde bu kentte ses getiren isim oldum. Ülkenin durumu karşısında gerçek bir vatansever olarak, işçisi için emekçisi için kendini feda etmeyi göze almış biriysem eğer, yoksulların sesi olarak, işçi sınıfının temsilcisi olarak, bu güzel ülkenin yarınlarına sahip çıkmak adına Milletvekilliğine aday adaylığımı açıklıyorum. Yaşasın kurtuluş mücadelemiz, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” dedi. (Baykal Sağlam)
Paylaş