havadurum

AK Partili Gider, Eceabat ve Gökçeada’da saha çalışmalarına katıldı 

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Eceabat ve Gökçeada’da yoğun temaslarda bulundu. Her iki ilçede de vatandaşlarla birebir görüşen Gider, AK Partili adaylar için destek istedi.

1136

AK Partili Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Eceabat ve Gökçeada’da partisinin başkan adayları Serkan Gündüz ve Yıldıray Ölçek’le birlikte seçim çalışmalarına katıldı. Eceabat’ta AK Partili Belediye Başkan Adayı Serkan Gündüz’le birlikte esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Gider, Eceabatlı hemşehrilerinden destek istedi. Eceabat’ın polemiklerden uzak, iş yapan bir belediyeye ihtiyacı olduğunu ifade eden Gider, “Eceabat’ın her bir noktası, tarih turizmi için büyük öneme sahip. Çanakkale Boğazı’na kıyısı var ancak bu güzelliği de yeterince yaşayamıyor, çünkü boğazın tadını çıkabilecekleri sosyal donatılar eksik ve eski. Burada gönül belediyeciliğine ve AK Parti’nin dokunuşuna ihtiyacımız var. Eceabat’ta halkımızın teveccühünü görüyoruz. 31 Mart günü de bunun karşılığını göreceğimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Yıldıray Ölçek ile Gökçeada, daha ileri noktaya gelecek”

Eceabat temaslarının ardından Gökçeada’ya geçen AK Partili Gider, burada büyük bir kalabalık tarafından karşılandı. AK Parti Gökçeada Belediye Başkan Adayı Yıldıray Ölçek ve ilçe başkanı Fatih Taylan’la birlikte esnaf ziyareti gerçekleştiren Gider, devamında Gökçeada Belediyesi’ne geçerek, belediye çalışanlarıyla da sohbet etti. Gökçeada’da Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışını da gerçekleştiren Gider, burada yaptığı konuşmada Gökçeada Belediye Başkan Adayı Yıldıray Ölçek’in çalışkan bir karaktere sahip olduğunu belirterek; “Yıldıray Başkan 2019’da benim adaylığım için çok koşturdu, çabaladı. Bugün sıra bizde. Ben Yıldıray Başkanı en çok seçim döneminde tanıdım. Müthiş gayretli ve çalışkan bir adam. Konu hizmet, parti ve Çanakkale’yse, her şeyi bir kenara bırakıp işine bakar. Biz bir yerel seçimdeyiz. Halkımız kimden en iyi hizmeti alacağına inanıyorsa, ona oy verecek. Bu seçimden sonra memleketin Cumhurbaşkanı ya da siyasi sistemi değişmeyecek. Ama Gökçeada’nın alacağı hizmetler değişecek. Gökçeada bir ilçeden daha ileri bir boyutta. Gökçeada çok daha yukarıya da taşınabilir, eski mağdur günleri de yaşayabilir. Bu tamamen, idarecilerin becerisiyle ilgilidir. Ya da iktidar partisinin belediye başkanı, hükümetin de desteğiyle adayı çok daha farklı bir yerlere de taşıyabilir. Muhalefet partisi belediye başkanı su ve çöpü konuşursunuz. Ancak iktidar partisi belediye başkanıyla yeni gemi alınmasına kadar her şeyi talep edebilirsiniz. Ben, Gökçeada’nın tercihini yaparken dürüst ve çalışkan bir isim olan Yıldıray Ölçek’ten yana kullanacaklardır” dedi. SKM açılışı sonrasında Gökçeadalılar iftara katılan Gider, ardından ev ziyaretleri gerçekleştirdi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş