havadurum

ASSOS’UN ZENGİNLİĞİ HAYRANLIK UYANDIRIYOR!

Ayvacık, ünlü filozof Aristoteles’i topraklarında ağırlayan Assos, tatil severleri denizin kıyısında hem felsefe yapmaya, muhteşem gün batımıyla ayakta duran tarihiyle, doğasıyla tatilcilerin tercih nedeni oldu.

2703

Ayvacık ilçesi sessiz, sakin, doğal ve tarihi yapısıyla hem yerli hem de yabancı turistlerin son zamanlarda ilgi odağı oldu. Ramazan bayramında ailenizle birlikte tatil yapmak için huzur ve dinlenmek istiyorsanız, rotanızı Çanakkale’nin şirin ilçesi Ayvacık’a bağlı Behramkale köyüne yani Assos bölgesini seçin. Antik dönemlerin efsaneleriyle beslenen İda Dağı'na yani Kazdağı’na dayayan; ilçe yüzünü birçok efsanenin doğuşuna kaynaklık eden Ege Denizi'ne çeviren, yeşilin ve mavinin en güzel tonlarının yaşandığı bir kavşaktır Ayvacık.

Kuzey Ege'nin incisi ıssız ve bakir Assos

Assos ve kadırga koyu masmavi sularıyla tatillerini geçirmek için bölgeye gelen misafirleri deniz haricinde, doğa güzellikleri, buram buram tarih kokan yapısıyla Çanakkale’nin Kuzey Ege’ye bakan yüzünde ıssız ve bakir kalmış yapısıyla kafa dinlemek için ideal yer. Antik kentleriyle, mavi bayraklı plajlarıyla Türkiye’nin yeni tatil adresi haline gelen Assos, Kadırga Koyu, Sivrice, Sokak Ağzı, hem tarihi hem de muhteşem doğası ile tatilcilerin ilgi odağı konumunda. Her yaz büyük bir tatilci akınına uğrayan bölge turistik tesisler açısından büyük gelişme gösteriyor. Bölgede bulunan uzun sahil yolu ve konaklama tesisleri pek çok yerli ve yabancı tatilcinin ilgisini çekerek tatilcinin tercih ettiği bölge olmuştur.

"Assos ültürel turizm değerleri bakımından zengin bir potansiyele sahip"

10 Nisan 2024 Çarşamba günü başlayacak olan bayram tatilinin uzun olması sebebiyle Ayvacık Kültür, Doğa, Turizm ve Spor Derneği sözcüsü Mehmet Ünal Şahin bayramda tatil yapacaklara çağrı yaptı. "Kapımız deniz, tarih ve doğaseverlere açık" diyerek şöyle devam etti. Şahin “Assos ve bölgesi doğal, tarihi ve kültürel turizm değerleri bakımından zengin bir potansiyele sahiptir. Ülke ve Çanakkale genelini alırsak, gezen bir topluma sahibiz. Mazotun ve benzinin yükselmesi bunun yanında dövizin yükselmesi ile birlikte otel fiyatlarının da yükselmesi tatil yapacakları yakın bölgeleri tercih etmesinin sebebi oldu.”

"Assos'ta turizm gelişiyor"

Şahin “Turizm, tüm dünyada ve ülkemizde geçmişten günümüze her dönemde önemli sektörlerden biri olmasının yanı sıra gün geçtikçe gelişen ve büyüyen bir sektör özelliği de taşımaktadır. Bölge halkı bunun bilinci ile yeni yeni işletmeler açarak, ilçemizi turizm sektöründe iyi bir konuma taşıyarak adından bahsettirmiştir. Kültürel bakımdan zengin olan Assos, turizm ile birlikte bir ivme yakalayarak, bunun yanında civar köylerde yetiştirilen organik et ve eko tarım ile başarı yolunda sağlar adımlar atmıştır. Ayvacık Kültür, Doğa, Turizm ve Spor Derneği olarak, günümüz şartlarında sürekli gelişen gastronomi, kuş gözlemciliği, doğa kampları gibi turizm aktivitelerinden ilçemizin yapısına uygun olanları belirleyip, gerekli çalışmaları dernek olarak yapıyoruz. Bunun yanında Assos bölgesine gelen yerli ve yabancı misafirlerimizi burada daha fazla nasıl kalabilirler diye Assos merkezli turizm rotaları oluşturmayı düşünüyoruz. Bunları sıralarsak, Ayvacık Halısı ve Dokumacılık Rotası, Ayvacık Antik Kentler Rotası, Ayvacık Doğa Sporları ve Yürüyüş Rotası gibi sıralayabiliriz. Tabii bunlar daha da çoğalabilir ve bu gibi aktiviteler hayata geçtiğinde inanıyorum ki Assos ve bölgesi turizmden hak ettiğini alacaktır.” dedi.

Çanakkale Assos'a Ne Zaman Gidilir? En güzel Assos Koyları Hangileridir? Otel Fiyatları Ne Kadar?

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş