havadurum

Çanakkale'de Roman vatandaşlara yönelik iş gücüne katılımı artıran eğitimler başladı

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Roman vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirmek ve iş gücüne katılımlarını artırmak amacıyla yeni bir eylem planı başlattı.

880

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Roman vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla yeni bir eylem planını başlattı. "Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi Birinci Aşama Eylem Planı 2023/2" sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile hayata geçen bu plan kapsamında, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından eğitimler düzenlenmeye başlandı. Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle Çanakkale’de başlatılan bu eğitimler, Roman vatandaşlarının toplumsal entegrasyonunu sağlamak, mesleki, psikososyal, sosyokültürel ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, iş arama becerilerini artırmak ve çalışma hayatının gereklilikleri konusunda bir farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlendi.

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’nde yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “Roman vatandaşların yaşam koşulları ve refah düzeylerinin iyileştirilmesine yönelik yeni eylemleri içeren "Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi Birinci Aşama Eylem Planı 2023/2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile yürürlüğe girmiş olup, eylem planı kapsamında, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz Eğitimleri başlamıştır” denildi.

İş Kulübü Liderleri, “Eğitimlerin devam edeceğini ve eğitimlerin sonunda vatandaşlara danışmanlık hizmeti sunulmaya devam” edileceğini belirtti. Bu önemli adım, Roman vatandaşların iş gücüne katılımını artırmak ve onların yaşam kalitesini yükseltmek için atılmış önemli bir adımdır. Çanakkale'de başlatılan bu eğitimler, Roman vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde düzenlenerek toplumun tüm kesimlerine eşit hizmet sağlamayı amaçlıyor.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş