havadurum

Çanakkale'de trafik rahatlıyor

Çanakkale’de Atatürk, Troya ve İnönü Köprülerinin ardından 4’üncü taşıt köprüsü de faaliyete geçti.

1920

Çanakkale’de, 4’üncü taşıt köprüsü de faaliyete geçti. Sabah saatlerinde ve akşamüzeri mesai çıkışlarında üç köprüde de trafik sıkışıklığının yaşandığı, Atatürk, Troya ve İnönü Köprülerinin ardından bu yeni köprü, sürücüler için büyük kolaylık sağlayacak. Araç trafiğine açılan bu köprü sayesinde trafik yoğunluğunu bir nebze de olsa giderilmiş olacak.

Çanakkale Belediyesi bilgilendirdi

4. Taşıt ve Yaya Köprüsüne ilişkin bilgilendirmede bulunan Çanakkale Belediyesi resmi internet sitesi, “DSİ'nin kentimizde yapımı tamamlanan 4. taşıt ve yaya köprüsünün açılışına yönelik uygun görüşüne istinaden; köprü bağlantılı yolları ile birlikte trafiğe açılarak kentin ulaşım altyapısına dahil edilmiştir” denildi.

Çanakkale'nin 4. Köprüsüne İsim Arayışı

Açılan 4’üncü köprünün ismi, Çanakkale'nin ilk taşıt ve yaya köprüsü olan Atatürk Caddesi üzerindeki Atatürk Köprüsü, Troya Caddesi üzerindeki Troya Köprüsü ve İnönü Caddesi üzerindeki İnönü Köprüsü’nün ardından merak konusu oldu. Cumhuriyetin Yüzüncü yılında yapılması sebebiyle “100’ncü Yıl Köprüsü”, “Cumhuriyet Köprüsü”, “18 Mart Köprüsü” gibi isimler dile getiriliyor.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş