havadurum

Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıl dönümü kapsamında bir ilk!

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıl dönümünde Çanakkale’de anlamlı bir ilk yaşandı. Düzenlenen etkinlikte Çanakkale’nin destansı mücadelesine tanıklık etmiş kahramanların torunları buluştu.

604

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıl dönümü kapsamında bir ilk gerçekleştirildi. Türk Şehitlikleri İmar Vakfı ev sahipliğinde ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Anafarta Taktik A.Ş. ve Çanakkale Savaşları Enstitüsü ile Anafarta Dergisinin destekleriyle “Ahde Vefa Sohbetleri” başlığıyla özel bir etkinlik düzenlendi.

Geçmişin kahramanlarına ışık tutuldu!

Bu anlamlı ve özel etkinlikte, Çanakkale’nin destansı mücadelesine tanıklık etmiş kahramanların torunları, ahde vefa ruhuyla bir araya geldi. Çanakkale’de görev almış Binbaşı Ali Faik Bey’in torunu Erdal Kabatepe, Yarbay Fahrettin (Altay) Bey’in torunu Hasan İnsel, Yarbay Hüseyin Avni Bey’in torunu Hüseyin Avni Tanman, Yarbay İzzettin (Çalışlar) Bey’in torunu İzzeddin Çalışlar ve Binbaşı Halis (Ataksor) Bey’in torunu Serdar Halis Ataksor geçmişin kahramanlarının anılarına ışık tuttu ve dedeleri için yaptıkları çalışmaları katılımcılara aktardı.

Gazilerin hatıraları yaşatıldı

Çanakkale Cephesinde kahramanca mücadele vermiş olan şehit ve gazilerin hatıralarını yaşatmak amacıyla oluşturulan bu etkinlikte Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin destekleri için Çanakkale Savaşları Enstitüsü adına Enstitü Başkanı ve ÇOMÜ Askeri Tarih Araştırmaları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Karataş, Enstitü Müdürü Utkan Emre ER, Enstitü Dış İlişkiler Koordinatörü ve ÇOMÜ Arş. Gör. Buğra Terzi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’na ziyaret gerçekleştirerek etkinlik için hazırlanan Çanakkale Muharebelerine ait harita tablosunu hediye etti.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş