havadurum

Geleceğe yeşil dokunuş

Sakarya İlkokulu öğretmen ve öğrencileri ile Okul Aile Birliği tarafından Hatıra Ormanı Fidan Dikim Etkinliği gerçekleştirildi.

1697

Orman Haftası ve Dünya Ormancılık Günü kapsamında Biga'da Sakarya İlkokulu, öğretmen, öğrenci ve velileri bir araya getirerek Hatıra Ormanı Fidan Dikim Etkinliği düzenledi. Etkinliğe, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Demir, Biga Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Tulnay, Biga İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Akpınar, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Biga Orman İşletme Müdürü İhsan Tunç ve birçok veli, öğretmen ve öğrenci katıldı.

Hatıra Ormanı Fidan Dikim Etkinliği, protokol üyeleriyle birlikte öğrencilerin ve ailelerin aktif katılımıyla gerçekleşti. Fidan dikimi sırasında, protokol üyeleri öğrencilerle bir araya gelerek etkinliğin önemi üzerine samimi sohbetler gerçekleştirdi. Bu sohbetler sırasında, çevre bilinci ve ağaç dikiminin doğaya olan olumlu etkileri üzerine ağaç dikme etkinliğine katılan katılımcılara bilgilendirmeler yapıldı. Öğrencilere, ağaç dikiminin sadece bir fidanı toprağa yerleştirmekle kalmayıp, aynı zamanda gelecek nesillere yeşil bir miras bırakmanın ve doğal yaşamın korunmasına katkı sağlamanın önemi anlatıldı. Bu etkinlik, öğrencilere çevre bilincini artırmak ve toplumsal sorumlulukları konusunda farkındalık oluşturmak adına önemli bir adım oldu.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş