havadurum

İl Genel Meclisi şekillendi

Çanakkale İl Genel Meclisi’nde başkanlık seçiminin ardından başkan vekili, katip üyeler ve encümen seçildi.

618

Çanakkale İl Genel Meclisi'nin Nisan ayı toplantısı gerçekleştirildi. İl Özel İdaresi’ndeki Meclis Salonu’nda düzenlenen oylamada CHP'nin adayı Halil Ertuğrul, Meclis Başkanı olarak seçildi.

Başkan Vekili Seçimleri Yapıldı

Birinci Başkan Vekilliği seçimlerinde CHP adına Hasan Basri Öztürk, AK Parti adına ise Halil Özer aday gösterildi. 20 oy alan CHP grubunun adayı Hasan Basri Öztürk birinci başkan vekili seçilirken rakibi Halil Özer ise 12 oy aldı.1 oy geçersiz sayıldı.

İkinci Başkan Vekilliği seçiminde ise CHP adına Ramazan Mesut Özyurt, AK Parti adına Mehmet Demirsöz aday oldu. 20 oy alan CHP grubunun adayı Ramazan Mesut Özyurt ikinci başkan vekili seçilirken rakibi Mehmet Demirsöz 13 oyda kaldı.

Katip Üyeler Seçildi

İl Genel Meclisi’nde 2 asil katip üyeliği için CHP grubundan Nihal Nalça ile Hakkı Sezen aday gösterildi. AK Parti grubundan ise Fatih Kocabıyık ile Mustafa Ovalı aday oldu.

20 oy alan CHP adaylarından Nihal Nalça ile Hakkı Sezen katip üyeliğine seçilirken AK Parti adayları ise 13 oy aldı.

İl Encümen Üyeleri Belli Oldu

İl Encümen Üyesinin seçimlerinde ise CHP grubundan Sadık Göğüsgeren, Ali Rıza Sayın ve Caner Şahin aday gösterildi. AK Parti grubundan ise Rıdvan Akkaya, Necati Tarıman ve Murat Girsen aday oldu.

CHP grubu il encümen üye adayları Sadık Göğüsgeren, Ali Rıza Sayın ve Caner Şahin seçildi.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş