havadurum

İnternette arkadaşlığın modern gerçekleri

751

İnternet'in doğum günü olarak 29 Ekim 1969'un kabul edildiğini biliyor muydunuz? İlk mesajlar ARPANET üzerinden UCLA'dan Stanford Araştırma Enstitüsü'ne o gün gönderilmişti. Yarım yüzyıldan biraz daha uzun bir süre önceydi. Ancak geçtiğimiz yarım yüzyılda İnternet muazzam bir sıçrama yaptı!

Yirmi yıl önce sadece mesaj alışverişi yapabileceğimizi değil, aynı zamanda dünyanın farklı yerlerinden video aracılığıyla kolayca iletişim kurabileceğimizi, çevrimiçi alışveriş yapabileceğimizi, eğitim alabileceğimizi ve çalışabileceğimizi, bilgi paylaşabileceğimizi ve dünyanın her yerinden diğer insanlarla tanışabileceğimizi hayal etmek zordu. Ve bugün, uzun süre kimseyi şaşırtmayacak, tamamen bilindik bir fenomen haline geldi. On ya da yirmi yıl sonra bizi nelerin beklediğini hayal etmek bile zor. Ama çok daha ilginç şeyler olacağı kesin.

Bugün, çevrimiçi arkadaşlığın modern gerçekleri, bu tür arkadaşlık beklentileri ve yeni umut verici ilişkiler başlatmaya yardımcı olan popüler web hizmetleri hakkında konuşmak istiyoruz. Hadi başlayalım!

Çevrimiçi arkadaşlık ve faydaları

Bugün alışkın olduğumuz çevrimiçi arkadaşlık siteleri ve uygulamaları, Match.com'un ortaya çıktığı 1995 yılına kadar uzanıyor. Web üzerinden arkadaşlığın tüm modern tarihi bununla başlar. Ne yazık ki, o zamanlar herkesin Web'e erişimi yoktu ancak zamanla durum hızla değişmeye başladı. İnternet özel bir şey olmaktan çıktı, hızları hızla arttı ve ardından yüksek hızlı mobil ağlar ortaya çıktı, bu sayede bugün telleri ve kabloları tamamen terk edebilirsiniz. Örneğin, modern 5G kablosuz ağlar 20 Gbps'ye kadar yüksek hıza sahiptir.

İnternet teknolojilerinin gelişimi, çevrimiçi arkadaşlığı halka açık hale getirdi. Artık ekrana sadece birkaç dokunuşla Tinder yükleyebilir ve bir dakika içinde ruh eşinizi aramaya başlayabilirsiniz. Yakın geçmişte bu tamamen hayal edilemez bir şey gibi görünüyordu.

Çevrimiçi arkadaşlığın insanlar için birçok avantajı vardır:

  1. Çok zaman kazanın. Tanışma ve iletişim doğrudan sitede veya uygulamada gerçekleşir. Yolda zaman geçirirken ve beklerken herhangi bir yere gitmenize, çevrimdışı bir kişiyle tanışmanıza vb. gerek yoktur. İhtiyacınız olan tek şey bir akıllı telefon ve sabit bir internet bağlantısı. Ve daha fazlası değil!

  2. Çok çeşitli potansiyel partnerler. Coğrafi olarak hiç sınırlı değilsiniz. Dünyanın diğer ucundan bile insanlarla tanışabilirsiniz. Buna ek olarak, birçok arkadaşlık hizmetinde yerleşik çevirmenler bulunur ve bu da yabancılarla iletişimi büyük ölçüde kolaylaştırır.

  3. Her zevke uygun çok sayıda web sitesi ve uygulama. Şu anda dünyada yaklaşık sekiz bin arkadaşlık hizmeti mevcuttur. Bunlar yalnızca Tinder veya Badoo gibi olağan "kitlesel" siteler değil aynı zamanda oldukça özel ve son derece uzmanlaşmış hizmetlerdir. Vejetaryenler, bekar ebeveynler, eski mahkumlar vb. için bir arkadaşlık sitesi bulabilirsiniz.

İnternet arkadaşlığının dezavantajları da vardır ancak bunlar kritik olarak adlandırılamaz. Örneğin, arkadaşlık siteleri ve uygulamalarında çok sayıda sahte hesap ve botun yanı sıra dolandırıcılar da vardır. Tüm kullanıcılar ciddi ve gelecek vaat eden arkadaşlık için hazır değildir. Ve tüm bu hizmet çeşitliliğinde yeni başlayanların kafasının karışması çok kolaydır.

Bazı durumlarda, kullanıcıların yaklaşımlarını yeniden gözden geçirmeleri ve istenen sonucu elde etmek için alternatif bir arkadaşlık formatı kullanmaları bile gerekir. Rastgele kameralı sohbet genellikle böyle bir alternatif format haline gelir. Ve şimdi bundan bahsetmek istiyoruz.

Cam to cam sohbet: daha fazla özgürlük, daha az zaman kaybı

Web kamerası sohbeti, bir site veya uygulama tamamen rastgele kullanıcıları video aracılığıyla birbirine bağladığında internette arkadaşlık için kullanılan bir formattır. Bu, yeni insanlarla hızlı bir şekilde, uzun kayıt olmadan ve bir profil doldurmadan, düzinelerce ücretli ve özellikle kullanışlı olmayan özellikler vb. olmadan tanışmak isteyenler için gerçek bir keşiftir. Cam to cam sohbet herkes için rahat, hızlı ve güvenli bir iletişimdir.

Kameralı sohbet formatı, Omegle web sitesinin açıldığı 2009 yılından beri var. Ve pandemi sırasında bu format gerçek bir rönesans yaşadı ve on binlerce yeni kullanıcıyı kendine çekti. Aynı Omegle, aktif kitleyi üç kattan fazla artırmayı başardı. Ancak bu, modern dünyadaki en popüler ve işlevsel canlı kamera sohbetinden çok uzaktır. Çok daha ilginç alternatifler var!

Chatroulette

Kameralı sohbetler arasındaki "öncülerden" bir diğeri. Dahası, görüntülü sohbet ilk kez Chatroulette'de ortaya çıktı. O zamanlar Omegle'd bile (2009 sonbaharı) sadece metin sohbeti vardı. Yani aslında Chatroulette gerçekten de ilk webcam sohbetidir. Ne yazık ki, site denetim eksikliği nedeniyle uzun süredir aktif olarak kitlesini kaybediyor. Günümüzde durum biraz daha iyi.

CooMeet

Erkeklerin özellikle seveceği popüler bir rastgele kamera sohbeti. Sonuçta, kameralı sohbet CooMeet onları yalnızca bilgilerini onaylayan kızlarla bağlar. Yani sahte hesap, bot, reklam hesabı ve benzeri yoktur. Sadece güzel yabancılarla baş başa canlı iletişim. Ayrıca yerleşik bir çevirmen de mevcuttur, böylece dil engellerini kati olarak unutabilirsiniz.

Camsurf

Temel bir cinsiyet filtresi ile oldukça basit ve minimalist cam to cam sohbetin yanı sıra bazı kullanışlı premium özellikler: konumu gizleme, doğrulama simgesi, tanıtım mesajı vb. Bu arada, bir sohbet partneri seçmenin sonuçlarını oldukça iyi geliştiren ilgi alanlarına göre bir arama da mevcuttur.

Tinychat

Kendi yayınlarınızı yapabileceğiniz veya diğer kullanıcıların yayınlarını izleyebileceğiniz canlı kamera sohbeti. Bunun arkadaşlık için uygun bir format olduğu söylenemez ancak kendine özgü avantajları ve ilginç özellikleri vardır. Bir göz atmanızı öneririz!

Camfrog

Kameralı sohbet, grup video görüşmeleri için bir platform ve işlevsel bir haberciyi birleştiren bir hizmet. Bu, rastgele bir görüntülü sohbetten biraz daha fazlasına ihtiyaç duyanlar için iyi bir seçenektir. Bununla birlikte, diğer kullanıcılar için Camfrog'un işlevselliği gereksiz görünebilir ve arayüz biraz hantaldır. Ancak kendiniz deneyene kadar anlayamazsınız.

Coco

Kendini tanıtmak, abone toplamak ve yeni arkadaşlar edinmek isteyenler için video yayını uygulaması. Coco, kamerayla konuşmaktan ve geniş bir izleyici kitlesiyle etkileşime girmekten çekinmeyen aktif ve yaratıcı insanlara hitap edecek. Ancak yine de, yüz yüze arkadaşlık için bu format en uygun format değildir. Bunu bir düşünün!

Özetleyelim

Her geçen yıl internetsiz bir yaşamı hayal etmek bizim için daha da zorlaşıyor. Ve gelecekte bu daha da belirginleşecek. Ve bunda gerçekten yanlış bir şey yok. İnternet hayatımızı kolaylaştırıyor ve yeni fırsatlar sunuyorsa bunu neden sonuna kadar kullanmayalım?

Çevrimiçi arkadaşlık uzun zamandır sıradan hale geldi ve bekar insanlar için gerçek bir kurtuluş oldu. Özellikle de şu ya da bu nedenle çevrimdışı olarak tanışmayı zor bulanlar için. Ve eğer şimdiye kadar çevrimiçi arkadaşlık formatını görmezden geldiyseniz yine de denemenizi öneririz. Klasik arkadaşlık siteleri ve uygulamaları size uymuyorsa veya hoşunuza gitmiyorsa, kameralı sohbet formatını deneyin. Sizi memnun edeceklerinden eminler!

(BÜLTEN)
Paylaş