havadurum

Kahverengi Kokarca Böceğine Karşı Ezine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Tedbir Alıyor

Ezine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarıma ciddi tehdit oluşturan bu zararlı böcek türüne karşı alınan önlemlerle, ilçe genelinde tarımsal üretimi korumayı ve çiftçilerin kayıplarını minimize etmeyi amaçlıyor.

2061

Ezine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Meyve Masası Teknik Ekibi tarımda ciddi tehdit oluşturan kahverengi kokarca böceği (Halyomorpha halys) ile mücadelede önleyici tedbirler almak için harekete geçti. Bu zararlı böcekle ilgili Ezine'deki iki köyünde bir dizi çalışma başlatıldı. Akköy ve Uluköy bölgelerinde, kahverengi kokarca zararlısı için tuzaklar kurarak bu zararlının yakından takibi yapılacak.

Ezine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Meyve Masası Teknik Ekibi, 2023 yılında ilçede ortaya çıkan zararlı kokarca ile mücadelede başarılı bir performans sergiledi. Kurulan tuzaklar ve yapılan takiplerle, ağaçlardaki meyvelerin zararı minimum düzeye indirildi. Ezine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü resmi sosyal medya hesabından yapılan duyuruda Kahverengi kokarca zararlısı ile ilgili çalışmaların bu yılda devam edeceği “Kahverengi kokarca, elma, armut, şeftali, nektarin, Trabzon hurması, bağ, ceviz, domates, biber, mısır gibi birçok üründe zarar oluşturabilen polifaj bir zararlıdır. Bu zararlı meyvelerde şekil bozukluğu ve çürümeye neden olmaktadır” denildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş