havadurum

Pazarın gözde meyveleri cep yakıyor!

Yaz mevsiminin izlerini yavaş yavaş görüyoruz. Sıcak haftalar Cuma pazarına uğrasa da yeni görülen meyveler, fiyatlarıyla iç ısıtmıyor.

697

Çanakkale Cuma Pazarı, her hafta müşterilerini ağırlamaya devam ediyor. Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla beraber, yaz meyveleri de görücüye çıkıyor. Pazar tezgahlarına yeni yeni gelmeye başlayan meyveler ise dikkat çekiyor. Renk renk meyveler alıcıların dikkatini çekerken, fiyatlar bu ürünleri tercih ederken geride durmanın nedenlerinden bir tanesi.

Erik…

Erik ilk çıktığı andan itibaren pahalılığıyla dikkat çekmişti. Her hafta fiyatı mevsim normalleriyle beraber azalsa da kilosunun 100 TL’den başlıyor olması alıcıların dikkatini çekiyor. Fiyatları boyutuna göre değişiklik gösterse de en ucuz erik için pazar masrafları katlanıyor.

Yeni dünya…

Yeni Dünya, son haftalarda karşımıza çıkan meyvelerden bir tanesi. Faydaları saymakla bitmeyen bu meyvenin yarım kilosu 50 TL’den başlıyor.

Kiraz…

Geçtiğimiz haftalar tezgahlarda görülmeye başlanan kiraz ise, alıcıların cebini yakmaya devam ediyor. Geçen haftaya göre, fiyatı düşüş gösterse de vatandaşlar satın alırken üç kez düşünmek zorunda kalıyor.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş