havadurum

Ramazan Bayramı'nda Milli Parklar ve Tabiat Parkları Ziyaretçilerini Bekliyor

Ramazan Bayramı tatili boyunca, doğanın kalbinde huzurlu anlar yaşamak isteyenler için milli parklar ve tabiat parkları kapılarını sonuna kadar açıyor.

1935

Ramazan Bayramı, sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz, manevi atmosferiyle bizi sarmalayan özel bir zaman dilimidir. Bu mübarek günlerde tatilin tadını çıkarmak ve ruhumuzu dinlendirmek için doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler için milli parklar ve tabiat parkları harika bir seçenek sunuyor. Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, vatandaşların bu özel zamanlarını doğanın güzellikleriyle buluşturmak için gerekli tüm tedbirleri almış durumda.

Doğa ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü'nün Açıklaması: Doğanın Sunduğu İmkanlar

Doğa ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, yönetimindeki korunan alanların temiz havası, berrak su kaynakları, zengin tarihi ve doğal kaynakları, benzersiz manzaraları ve sakin ortamlarıyla vatandaşlara dinlenme, eğlenme ve boş zamanlarını değerlendirme fırsatı sunduğunu belirtti. Özellikle şehir yaşamından uzaklaşmak ve doğayla iç içe olmak isteyenler için hafta sonları ve tatil dönemlerinde popüler hale geldiğini ifade etti.

DKMP'nin yönetiminde toplam 662 korunan alan bulunduğuna dikkat çeken açıklamada, bu alanlar arasında 49 milli park, 265 tabiat parkı, 31 tabiatı koruma alanı, 110 tabiat anıtı, 85 yaban hayatı geliştirme sahası, 14 Ramsar alanı ve 108 sulak alan yer aldığı belirtildi.

Baharın gelmesiyle birlikte, 9 günlük bayram tatilinde bu korunan alanlara yönelik ziyaretçi sayısında artış yaşanması beklenirken, DKMP Genel Müdürlüğü'nün vatandaşların bu alanlardan huzurlu bir şekilde yararlanabilmeleri için gerekli tedbirleri aldığı vurgulandı. Bu kapsamda, sahadaki tesislerin bakımı ve tadilatı yapılarak kullanıma hazır hale getirildiği, sahaların temizliği için önlemlerin artırıldığı, yeterli sayıda görevlinin bulundurulması için planlamalar yapıldığı ve vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit edebilecek durumlara karşı gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığı ifade edildi.

Bakan Yumaklı “Korunan alanlarımız için vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye topraklarının zengin bir biyoçeşitliliğe sahip olduğunu belirterek, bu değerleri koruyup geliştirmek için önemli çalışmalar yürüttüklerine dikkati çekti. Ülkenin zengin biyoçeşitliliğini barındıran korunan alanların, vatandaşlar tarafından bilinip takip edilmesinin önemine dikkati çeken Yumaklı, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin, DKMP Genel Müdürlüğü bünyesindeki milli parklar ve tabiat parklarının ziyaret edilmesi için önemli bir fırsat olduğunun altını çizdi.

Doğaya Verilen Değer ve Bayram Temennisi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı sözlerine şöyle devam etti. “Aziz milletimiz mübarek Ramazan Bayramı'nı idrak ederken bu uzun tatil dönemini değerlendirerek tabiatla iç içe vakit geçirmek isteyen vatandaşlarımız milli parklarımızı ve tabiat parklarımızı ziyaret edebilirler. Bununla birlikte, vatandaşlarımızdan korunan alanlarımızı ziyaretleri sırasında gereken hassasiyeti göstermelerini de bekliyoruz. Vatandaşlarımıza ayrıca yine orman yangınları konusunda tedbirli davranmalarını, milli parklar, tabiat parkları ve ormanlarımızın içerisinde yangına sebebiyet verecek ihmallerden kaçınmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyor, herkesin huzur içinde bir bayram geçirmesini temenni ediyorum” dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş