havadurum

Zafer Partisi Çanakkale Belediye Başkan Adayı Bilge Gündüz “Vatan, siyaset üstü bir durumdur”

Çanakkale yerel seçimler için gün sayıyor. Kent sakinleri, Çanakkale’nin Belediye Başkanını seçmek için 31 Mart Pazar günü sandık başına gidecek. Zafer Partisi Çanakkale Belediye Başkan Adayı Bilge Gündüz, seçim atmosferini değerlendirdi.

834

Çanakkale’de yerel seçime sayılı günler kaldı. Kent genelinde adaylar projelerini sunup, Çanakkale için projelerini anlatırken, halkın ne yapacağı merakla bekleniyor. Zafer Partisi Çanakkale Belediye Başkan Adayı Bilge Gündüz, siyasi arenadaki isimlerden bir tanesi. Çanakkale Zafer Partisi Belediye Başkan Adayı Bilge Gündüz, Gazetemiz Çanakkale OLAY’ı ziyaret ederek, adaylık süreci hakkında konuştu.

“Biz bu topraklarda yönetim hakkımız için aday olduk”

Çanakkale’de 31 Mart seçimleri, diğer seçimlerden farklı bir şekilde ilerliyor. Partiler, siyasi arenadaki yerini alırken, Çanakkale Belediye Başkanlığı için adaylığını koyan Zafer Partisi Çanakkale Belediye Başkan Adayı Bilge Gündüz, bu sene Zafer Partisi’nin adaylık sürecinin nedenini açıkladı. Neden bu sene aday olduğunu açıklayan Gündüz, “Bu sene aday çıkarmamızın nedeni her şeyin yüksek bir şekilde kötü olmaya başlaması. Biz Türk gençlerinin bize ait vatanımızda, bize ait topraklarda yönetim hakkımız için, cesarete gelmemiz için aday olduk. Biz bugünler için okuduk. Vatanımıza ve toprağımızı sahip bırakmamamız gerekiyor. Ümit Hoca, gençlerin siyasette sesini çıkarma ve yönetme cesaretinin nedeni oldu. Bu yüzden aday çıkardık ve bu artık savunmaya doğru gidiyor. Biz bir siyasi parti değiliz, Çanakkale üzerinden yola çıkarsak bir Kuvay-ı Milliye ruhuyuz. Bizlerin fonları ve paralı destekçileri yok. Biz merkezden de destek almıyoruz. Neden bu sene daha çok aday çıkardık sorusunun en anlamlı cevabı; Türk gençliğine daha hızlı ulaşabilmek ve onlara vatanlarını savunma, söz alma cesaretini gösterebilmek için. Doğru siyaset aslında bu” sözlerine yer verdi.

“Projelerimiz içinde en çok gençlik var”

Siyasi adaylar, Çanakkale’nin sorunlarını ele alarak vatandaşlara daha iyi bir hizmet sunmak için projeler sunuyor. Belediye Başkan adaylarından biri olan Zafer Partili Bilge Gündüz, projelerinden ve vatandaşlara neler sunacaklarından bahsederek “Çöp, ulaşım sorunlarını 2024 yılında konuşmak beni demoralize ediyor. Bu zamana kadar yapılmamış bir oluşumda seçim çalışması içinde proje olarak sunulması beni rahatsız ediyor. Bizlerin aklıyla oynanıyor. Yakın zamanda yangınlar yaşadık. Çoğu arkadaşım taşınmak zorunda kaldık. Bir tane fide diktik mi toplaşıp? 1 Nisandan sonra fide çalışması yapacağız. Projelerimin içerisinde çöp var, ulaşım var ama en çok gençlik için çalışmalar var. Çanakkale uyuşturucu konusunda en çok önde giden şehirlerden bir tanesi maalesef. Bunun için belediyeden ücretsiz spor faaliyetleri aktarımı yapacağız. Belediye tesislerini kadınlara özel yapacağız. Hem bir araya gelip sosyalleşsinler hem de belediye halkına hizmet etmiş olsun. Türk gençliğine ücretsiz dershane kurarak, belediye nezdinde eğitim fırsatı da sunabilirim öğretmenime de burada meslek fırsatı sunarak para karşılığı hizmette sunabilirim. Çünkü bugün öğretmenler özel okula gittiğinde muazzam iğrenç rakamlar sunuyorlar. İlk öncelikler bunlar. Deprem konusu projelerimizin en sonunda ve en sağlamı. Şu an deprem eğitimi, deprem toplanma alanı en önceliğimiz. Çok projemiz var. Seçilmediğim takdirde, hangi aday seçilirse 1 Nisan’dan sonra vaat ettiği projelere başlamazsa sosyal kanallardan harekete geçip sesimi duyuracağım. Biz bu işin peşinde olacağız” ifadelerini kullandı.

“Önce halka dokunulsun”

Belediye Başkanının, önceliğinin halk olması gerektiğini söyleyen Zafer Partisi Çanakkale Belediye Başkan Adayı Gündüz “Belediye koltuğuna oturduğunuzda taslak ve proje hazırdır. Olması gereken kişi masada olacak. En olması gereken kişi, kendi işini yapacak. Olması gereken bu. En pahalı suyu kullanıyoruz şu an. Kim seçilirse seçilsin, önce bir halka dokunsun ki diğer büyük şeylere para kalsın” diye konuştu.

“Savunduğumuz şeyleri yapmaya devam edeceğiz”

Siyasi süreçte, Belediye Başkan adayları vatandaşların arasına karışacak gerek stantlarla, gerek ziyaretlerle halk ile bir araya geldi. Adaylar, kentlilerle buluşurken kent sakinlerinin de adaylara geri dönüşü büyük önem taşıyor. Zafer Partisi’nin adaylığını Çanakkale halkı için değerlendiren Gündüz “Halkı çok sevdiğim için, bu halk için hizmet etmek için yola çıktığımda çok güzel geri bildirimler aldım. Genç arkadaşlarımdan, büyüklerimden çok güzel destekler aldım. Bizlerin derdinin; vatan, toprak ve Türkiye kuralları olduğunu gören herkesin bize ‘Yolun açık olsun’ demesi gerekiyor. Çünkü benim derdim vatan toprağı. Biz, vatandaşların ülkenin kurallarına uyarak yaşamasını istiyoruz. Hem yerelde, hem genelde derdimiz vatan. Bu ülkede yaşayan, bu ülkenin kimliği altında yaşayan vatandaşlar. Vergisini veren, çalışan veya çalışmayan herkese biz kucak açıyoruz. Biz 1 Nisan’dan sonra da seçim çalışması yapıyor gibi aşağıda olacağız. Savunduğumuz şeyleri yapmaya devam edeceğiz. Benim önceliğim vatanım” dedi.

“Tepkilerin en güzelini sandıkta alacağımızı düşünüyorum”

Çanakkale’nin bahsedilen bir sorunu olan güvenlik problemine yer veren Gündüz “Güvenlik her zaman kötüydü, her dönemin kötüsü vardı. Bu şehirde bile gece dışarı çıkmaya erinecek yere gelmek istemiyorum. Ben bu tepkilerin en güzelini sandıkta alacağımızı düşünüyorum. İşimiz daha bitmedi. Vatan, siyaset üstü bir durumdur” sözlerine yer verdi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş