havadurum

Bayram Tatilinde 15 Bin Ton Çöp Topladı

Başkan Mesut Ergin, kente gelen misafirlere sağlıklı bir çevre sunmak adına sahada geceli gündüzlü çalışan, temizlik ekiplerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

1761

Ayvalık Belediyesi, Ramazan Bayramı tatili boyunca yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı. Bu süre zarfında, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri üç vardiya halinde 24 saat mesai yaparak tonlarca çöp topladılar. İlçe, ülkenin dört bir yanından ve yurtdışından gelen misafirlerini ağırladı. Belediye ekipleri, 9 günlük tatil süresince yaklaşık 15 bin ton çöp topladı.

Bu miktar, normal sürekli hizmet verilen dönem ve turizm sezonunun oldukça üstünde bir kalabalığa hizmet eden ekiplerin büyük bir başarı örneğidir. Sahada günlük ortalama 915 ton çöp toplayan ekipler, konteyner boşaltan çöp kamyonlarıyla 24 saat boyunca aralıksız mesai yaptılar. İlçede 9 günlük tatil boyunca sadece büyük çöp kamyonlarının kaldırdığı konteynerlerin toplanan atık miktarı 8 bin 250 tonu buldu.

Ayvalık Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından bayram tatili süresince 7 adet çöp taksi ve traktörler de devreye girerek aralıksız çalıştı. Süpürge ekipleri ve diğer çalışanlar ilçenin temizliğini hummalı bir şekilde işlerini sürdürürkean, kişi başı evsel katı atık miktarı 2023 verilerine göre 1.56 kilo olduğu üzerinden yapılan hesaplamalarda ve ekiplerin tuttuğu rakamlarda toplam çıkan çöp miktarı 15 milyon kilogramları buldu. 9 gün tatil sonrasında 15 bin ton çöp, Ayvalık Belediye Temizlik İşleri’nin ekiplerinin organize çalışmasıyla toplandı. Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçilerin ve kente gelen konukların 9 günlük tatil sürecinde 10 bin tona yakın çöp toplanmıştı. Bu yıl ise 9 günlük tatilde günlük ortalama 2 katının üzerinde bir çöp miktarı ilçeden toplanmış oldu.

Başkan Mesut Ergin, "Kentimize konuk olan vatandaşların rahat ve sağlıklı bir ortamda yaşaması için çalışmalarımızı ara vermeden gerçekleştirdik. Bayram tatilcilerinin akınına uğrayan Ayvalık'ımızda yaklaşık 1 milyon ziyaretçiyi ağırladık. Kentimizin dört bir yanında tüm çalışmaları bu yoğunluğa rağmen sürdüren, dokuz günlük tatilin kaç gününü ailesiyle birlikte geçirebileceğini düşünmeden gece gündüz çalışan, emekleriyle yüzümüzü kara çıkarmayan çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Elinize, emeğinize, yüreğinize sağlık." şeklinde konuştu.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş