havadurum

Çanakkale'de Karasinek ve Sivrisineklere Karşı Belediye Mücadelesi

Kent genelinde yoğun bir çaba harcayan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte bu zararlı böceklerin yayılmasını engellemek için aktif bir şekilde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyorlar.

2669

Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde artan karasinek ve sivrisinek popülasyonuyla mücadele kapsamında yoğun bir çaba sarf ediyor. Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte artan bu zararlı böceklerin yayılmasını engellemek için kararlı bir şekilde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyorlar. Belediye ekipleri, Çanakkale'nin merkezine ek olarak Dardanos ve Güzelyalı bölgelerinde de etkin bir şekilde karasinek ve sivrisinekle mücadele ediyorlar. Özellikle çöp konteynerleri ve durgun su birikintileri gibi potansiyel üreme alanlarında düzenli olarak fiziksel, biyolojik ve kimyasal müdahaleler yapıyorlar.

Çanakkale Belediyesi yetkilileri, konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, vatandaşların da bu mücadeleye destek olmalarını önemle vurguladılar. Hassas davranarak çöp üretiminde titizlik gösterilmesi ve çöplerin konteynerlerin dışına atılmaması gerektiğini belirttiler. Bu şekilde, sivrisinek ve karasineklerin üreme alanlarının azaltılmasına ve şehir genelinde daha sağlıklı bir çevrenin korunmasına katkı sağlanacağını ifade ettiler.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş