havadurum

Çan’da Turna Balığı Tutma Şenliği büyük ilgi gördü

Çan’da Erenler Avcılık ve Atıcılık Derneği tarafından Turna Balığı Tutma Şenliği etkinliği düzenlendi.

1715

Erenler Avcılık ve Atıcılık Derneği tarafından gerçekleştirilen Turna Balığı Tutma Şenliği Çan İlçesine bağlı Semedeli Gölet’inde gerçekleştirildi. Şenlikte yapılan balık tutma yarışması, çevre ilçelerden gelen avcılar tarafından da beğeni topladı. Yarışmada kaşık olta kullanılırken, oltalara canlı yem takılmadı. Yarışma şartları gereği 40 santim boyunun altındaki turna balıkları ait oldukları yer olan gölete bırakıldı.

Yarışmacılara ödülleri verildi

Şenlikte birinciliği 72 santimlik balık ile Ali Garip, ikinciliği 70 santimlik balık ile İlker Baş, üçüncülüğü ise 69 santimlik balık ile Okan Bağcı kazandı. Toplam da 255 yarışmacının olta attığı gölde yarışmacılara çeşitli ödüller verildi.

255 yarışmacı katıldı

Şenliğin ev sahipliğini Erenler Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı Şenol Tabak ve derneğin yönetim kurulu üyeleri gerçekleştirdi. Başkan Tabak, “255 amatör olta balıkçısının katıldığı Turna balığı tutma şenliğimize katılan tüm yarışmacı ve misafirlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca desteklerini esirgemeyen tüm esnafımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

(İHA)
Paylaş