havadurum

Çanakkale, baharla birlikte yenileniyor…

Çanakkale Belediyesi, baharın gelmesiyle beraber daha sık tercih edilmeye başlanan park ve sosyal alanlarda çalışmalarını sürdürüyor.

839

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte, kentte park ve sosyal alanlar daha sık kullanılmaya başlanıyor. Çanakkale Belediyesi, havaların sıcaklamasıyla beraber vatandaşların sosyalleşmesi için sosyal alanlarda bakım, onarım ve yenileme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Kentte çalışmalar sürüyor

Sürdürülen çalışmalarda, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Barış Kordonu, Barış Kafe önü ve Karina Deniz Kültürü Merkezinde bulunan çocuk oyun alanlarında yenileme çalışmaları düzenlendi. Ayrıca, Barış Kordonundaki çocuk oyun alanında zemin yenileme çalışmaları kapsamında çocuk oyun halısı döşeme faaliyetleri ile birlikte yeni oyun gruplarının montajı gerçekleştirildi. Çalışmalar kapsamında, Barış Kafe önünde bulunan çocuk oyun alanı da genişletilerek, yeni oyun gruplarının montajı yapıldı. Kent sakinleri tarafından sıklıkla tercih edilen bir başka nokta olan Karina Deniz Kültürü Merkezinin oyun park alanı da genişletilirken, alana yeni oyun grupları da çocuklar için ekleniyor. Aynı zamanda ilgili alanlarda mevcut haldeki oyun gruplarının bakımları yapılarak yeni görünümleri ile kısa süre içerisinde başta çocuklar olmak üzere kentlilerin hizmetine sunulması planlanıyor.

Yenileme çalışmaları devam ediyor

Öte yandan, Belediye Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından da Kordonboyunda bulunan oturma gruplarında boyama ve yıllık rutin bakım çalışmaları gerçekleştirilirken, Barış Kordonundaki (Yeni Kordon) oturma gruplarında da ahşap yenileme çalışmaları devam etti.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş